Hyppää pääsisältöön

Gulliver-kerho oli pitkien ihmisten kohtauspaikka Leningradissa

Neuvostoliitossa pitkien ihmisten yhteistä toimintaa kehittämään perustettiin 1980-luvulla Gulliver-kerho. Kerho pyrkii toiminnallaan auttamaan pituudestaan kompleksin kehittäneitä ihmisiä.

Kun lyhyiden ja pyöreiden ihmisten esikuva on Napoleon, ainakin mikäli toimittaja Juhani Mäkelää on uskominen, Leningradin pitkien ihmisten esikuva oli tsaari Pietari I, koska hän oli poikkeuksellisen pitkä ihminen, 204 cm pitkä. A-studion maailmankuvien jutussa insinööri Klebanovia haastatellaan Pietari I:n patsaan juurella Leningradissa.

Neuvostoliitossa pitkien ihmisten yhteistä toimintaa kehittämään perustettiin Gulliver-kerho. Ihan kuka tahansa ei Gulliver-kerhoon päässyt: naispuolisten kerholaisten täytyi olla yli 180 cm pitkiä ja miesten yli 190 cm pitkiä. Kerho kokoontui Leningradissa ainakin 1980-luvulla Merimiesten kulttuuritalolla laulaen omaa lauluaan "Gulliverien, Gulliverien on maa täällä suuri ja ihmeinen". Kerhon tavoitteena oli saada nuoret pitkät ihmiset rohkeasti lähtemään discoihin ja muihin nuorten rientoihin häpeämättä pituuttaaan.

Teksti: Annimaiju Pudas

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto