Hyppää pääsisältöön

Mikä on Uusi päivä?

Uusi Päivä 2.0 - Elämä jatkuu
Uusi Päivä 2.0 - Elämä jatkuu Kuva: Yle/Uusi Päivä Uusi päivä (tv),uusi päivä 2.0

Uusi päivä on hyväntuulinen ja elämänmakuinen draamakomedia, joka seuraa kuvitteellisen Virtauksen kaupungin asukkaiden elämää ja edesottamuksia maanantaista keskiviikkoon klo 20 TV2:ssa.

Virtauksen kaupunkia ei löydä kartalta, mutta se sijoittuu eteläiseen Suomeen Hämeenlinnan ja Tampereen välimaastoon. Luonnonkauniin pikkukaupungin läpi virtaa kaupungillekin nimensä antanut joki, jonka partailta moni kaupunkilainen on hakenut mielenrauhaa elämän myllerryksissä.

Herttaisen pikkukaupungin sydän on Voimalan aukio: sen toisella laidalla sijaitsee kaupunkilaisten yhteinen olohuone, Ainon kahvila ja toisella reunalla Virtauksen ilmaistutaidon lukio. Aukiolla tanssitaan, konsertoidaan ja ihan vain kokoonnutaan vaihtamaan kuulumisia, juhlimaan ja joskus jopa osoittamaan mieltä!

Ilmaisutaidon lukion nykyiset ja entiset kasvatit perheineen ovat sarjan tapahtumien keskiössä. Koulumaailman lisäksi tapahtumien näyttämöinä ovat myös aurinkoenergiateknologiaa tuottava yritys Suner sekä Virtauksen terveyskeskus.

Opiskelut, harrastukset, työt sekä ystävyys- ja rakkaussuhteet – kaikki ne kutovat yhdessä sen kudelman, jota elämäksi kutsutaan. Virtauslaisten arjen riepumatossa on kuitenkin selvästi enemmän kirkkaita ja iloisia värejä kuin tummia ja murheellisia: aina löytyy syytä nauruun, tanssiin ja lauluun!

Torstaisin netissä ilmestyy UPplus, jonka kautta katsojat pääsevät sarjan kulissientakaiseen maailmaan.

UP:n hahmot elävät myös sosiaalisessa mediassa ja radiossa YleX:llä!

Kommentit
 • Testaa tietosi UP:n 1. tuotantokaudesta

  Uuden Päivän ensimmäinen kausi nähtiin vuosina 2010-2011.

  Uuden Päivän ensimmäinen kausi nähtiin vuosina 2010-2011. Testaa, kuinka hyvin muistat sen tapahtumat. Koko kausi katsottavissa nyt Yle Areenassa.

 • Koe Uusi Päivä uudelleen alusta

  Fanien toive toteutuu vihdoin!

  Uuden Päivän uskolliset fanit ovat jo pitkään toivoneet näkevänsä sarjan uudelleen alusta. Nyt heidän toiveensa toteutetaan! Uuden Päivän 1. ja 2. kausi julkaistaan Yle Areenassa 15.2.2019.

 • Näin Uuden Päivän käsikirjoitukset syntyivät

  Yle avaa sarjan arkistot kaikille luettavaksi.

  Uusi Päivä julkaisi kaikkien 802:n jakson käsikirjoitukset. Alusta alkaen ovat sarjan ystävät päässeet kurkistamaan kulissien taakse, miten UP:ta tehdään. Sarja tarjoaa nyt ainutlaatuisen tilaisuuden lukea mistä se tehtiin.