Hyppää pääsisältöön

T-paitoja ympäri Oulua – näin YleXPop-artistit paljastettiin!

Oululainen Mikko löysi piilotetun YleXPop-t-paidan ja pääsee konsertin VIP-vieraaksi.

YleXPop-paidat

YleXPopissa tänä vuonna esiintyvät artistit julkaistiin erikoisella t-paitakampanjalla. YleX piilotti ympäri Oulua viisi esiintyjien nimillä varustettua t-paitaa, joita kuuntelijamme etsivät lähetyksissä ja sosiaalisessa mediassa annettujen vihjeiden avulla. Paidan löytäneet henkilöt voittivat itselleen ja kaverilleen VIP-pääsyn YleXPopiin. Lisäksi voittajat saivat julkaista YleXPop-artistin nimen suorassa radiolähetyksessä.

Ensimmäisen paidan koordinaatit paljastettiin keskiviikkona YleX Aamussa. Ei mennyt aikaakaan, kun oululainen Mikko soitti aamun lähetykseen ja ilmoitti ilmoille ensimmäisen YleXPop-artistin nimen.

- Täällä paidassa lukee Robin! Mikko julisti.

Radiosoiton lisäksi Mikko julkaisi Instagramiin kuvan paidasta. Kuvan tunnisteina toimivat hashtagit #ylexpop ja #oulu.

Seuraavana päivänä Robin antoi omalla Instagram-tilillään vihjeet toisen paidan sijainnista. Popparin opasteiden mukaan kuuntelijoiden täytyi löytää Oulusta lasinen laatikko, ja sieltä säilytyslokero, joka ei ole käytössä.

YleX:n kuuntelija Emilia löysi vihdeiden avulla paidan kirjastosta. Emilia julkaisi paidasta kuvan Instagramiin ja soitti lähetykseen julkaistakseen seuraavan YleXPop-artistin nimen.

- Seuraava artisti on Sanni! Tuntuu aivan uskomattomalta. En olisi aamulla uskonut, että löydetään tämä paita, Emilia kertoi.

Kuin Robin, myös Sanni julkaisi itsestään kuvan YleXPop-paita päällään. Sanni opasti YleX:n kuuntelijoita etsimään Toripolliisin kahvittelupaikkaa, joka jotenkin liittyy kalastamiseen.

Oululainen Nina toimi ripeästi ja lähti etsimään paitaa kauppahallista. Sannin vihje oli kuitenkin haastava, ja Ninalla kesti jonkin aikaa löytää paita kauppahallista kalaverkon päältä. Löydettyään paidan, Nina soitti radiolähetykseen ja paljasti YleXPopin kolmannen artistin.

- Oli oikeasti tosi hankalaa löytää paita, mutta seuraava esiintyjä on Stam1na! Nina julkisti.

Stam1na lähetti vuorollaan YleXPop-paitavinkkinsä Instagramiin. Vihjaus ehti olla netissä vain muutamia minuutteja, kun oululainen Jonas soitti YleX Viikonlopun lähetykseen ja kertoi löytäneensä kätketyn paidan.

Jonaksen mielestä paidan koordinaatit oli helppo selvittää. Anna Abreun paljastanut paita oli Raatin uimahallilla.

- Olin Oulun keskustassa ja päivitin Stam1nan Instagram-tiliä koko ajan. Ajettiin heti täysillä pyörällä uimahallille, kun vinkki tuli, Jonas kertoo.

Anna Abreu paljasti omalla Instagram-tilillään vihjeet viimeisen paidan sijainnin. Vinkissä vihjailtiin Oulun kuuluisimmasta Martista, ja paita löytyikin roikkumasta Martti-patsaan kaulasta.

Paidan löytänyt Krista kuvitteli ensin puetun Martti-patsaan olevan teekkareiden pilaa. Tarkasteltuaan paitaa tarkemmin, Krista ymmärsi löytönsä merkityksen ja soitti YleX:n studioon.

- Täytyy myöntää, että löysin paidan sitä etsimättä matkallani kaupasta kotiin, Krista kertoo.

YleXPopissa esiintyvät siis YleXPopin ensimmäinen artisti julki – Robin täräyttää kesän käyntiin Oulussa!,Paluu Ouluun: Sanni on YleXPopin toinen esiintyjä!, Stam1na esiintyy YleXPopissa: Oulussa pitit ovat massiivisia ja YleXPopin viides julkistus on JVG: Tilaisuus megashow'hun Annan ja Sannin kanssa.

Kuuntele alta, kuinka t-paidat löydettiin.

_

__Seuraa tapahtuman uutisia YleXPop 2014 -sivulta. Liity myös Facebookin YleXPop 2014 -tapahtumaan._