Hyppää pääsisältöön

Banksyn katutaidetta kaupataan kiistojen keskellä Lontoossa

Banksyn katutaidetta kaupataan huutokaupassa ja hinnat ovat kovat. Teokset seinistä irroittanut yritys on saanut voimakastakin kritiikkiä osakseen.

Yksityiskohta No Ball Games -maalauksesta. // Kuva: http://www.artserieshotels.com.au

BBC kertoo, että Lontoossa on jälleen tulossa myyntiin muutamia katutaideteoksia, joiden oletetaan olevan anonyyminä toimivan Banksyn käsialaa.

No Ball Games, Liverpool Rat ja Girl With Balloon -maalaukset on irrottanut rakennusten seinistä yritys nimeltä Sincura Group ja kaupattavina on yhteensä seitsemän teosta. Niiden yhteishinnan arvellaan asettuvan kolmen miljoonan punnan tietämille.

Sincura Group on saanut teosten kauppaamisen toimeksiantona kiinteistöjen omistajilta, jotka sanovat haluavansa eroon maalauksista muun muassa niiden suosion takia. Jotkut katsovat niiden myös alentavan heidän kiinteistönsä arvoa.

Banksyjen poistaminen rakennusten seinistä ja niiden asettaminen huutokauppatavaraksi on aiheuttanut pieniä protesteja Lontoossa ja Sincura Group kertoo saaneensa jopa tappouhkauksia.

Perinteikäs huutokauppayritys, Bonhams, kehottaa mahdollisia ostajia miettimään pariin kertaan ennen kuin laittavat rahansa kiinni teoksiin, koska niiden alkuperää on lähes mahdotonta varmistaa. Aitouden takeena voisi toimia ainoastaan taiteilijan oma ilmoitus.

().

Lue myös:

Banksy myi taidettaan pilkkahintaan New Yorkissa

Katutaiteilija Banksyn kadonnut seinämaalaus ilmestyi huutokauppaan - vedettiin pois

Lähteet: BBC

 • Runo ja Alove ovat YleX Nosteessa -finalisteja ja näyttävät, millainen on 2020-luvun poppari

  Kumpikaan finalisti ei ole artistina vielä valmis.

  Alove ja Runo ovat elokuussa startanneen YleX Nosteessa -realityn kaksi finalistia. Katri Norrlinin ja Miska Haakanan juontamassa Youtube-sarjassa kahdeksan aloittelevaa suomalaisartistia ovat kilpailleet voitosta ja pääsystä esiintymään ensi kevään YleXPopiin. He ovat erottuneet joukosta alusta saakka. Molemmat ovat helposti samastuttavia, hyvällä tavalla epätäydellisiä artisteja, joilla on sekä lahjoja että kirkas näkemys. Samalla he tarjoavat kaksi erilaista näkökulmaa siihen, mitä on olla popartisti 2020-luvulla.

 • YleX:llä uusi musiikkiohjelma Papananaaman K-pop-show!

  Sini "Papananaama" Laitinen juontaa uutta k-pop-ohjelmaa.

  4. lokakuuta YleX:llä starttaa viikoittainen ohjelma Papananaaman K-pop-show, joka tarjoaa kuulijoilleen tärkeimmät uudet biisit ja ilmiöt sekä kiinnostavia kurkistuksia k-popin historiaan.

 • Poikelus, Pehkonen ja Parikka: yöshow tulee taas ja kaikki on mahdollista!

  PPP:n yöshow esitetään25. syyskuuta klo 00.00–6.30.

  Poikelus, Pehkonen ja Parikka: yöshow tulee taas ja kaikki on mahdollista! PPP:n yöshow esitetään torstain ja perjantain välisenä yönä 25. syyskuuta klo 00.00–6.30. Vuosi sitten YleX iltapäivän Poikelus, Pehkonen ja Parikka livahtivat studioon salaa ja järjestivät Suomen hauskimman yön.