Hyppää pääsisältöön

Suosittu animaatiobändi tekee historiaa – ensimmäinen keikka Ruisrockissa

Animaatioyhtye Studio Killersin historiallinen ensimmäinen keikka nähdään kesällä Turun Ruisrockissa.

Studio Killersin Chubby Cherry. // Kuva: Studio Killers / Warner Records

Turun Ruissalossa koetaan ensi kesänä historiallinen hetki, kun animaatiohahmoihin pohjautuva yhtye Studio Killers tekee maailman ensimmäisen keikkansa. Yhtye esiintyy Suomessa kesällä vain kahdesti, Ruisrockissa lauantaina 5.7. ja viikkoa myöhemmin Joensuun Ilosaarirockissa. Yhtyeen musiikki ja visuaalinen maailma voidaan nyt ensimmäistä kertaa nähdä ja kokea festivaaliympäristössä. Ennen festivaaliesiintymisiä Studio Killers julkaisee toukokuussa uuden singlen Grande Finale.

Studio Killers nousi suuren yleisön tietoisuuteen heti vuoden 2011 ensisinglellään Ode To The Bouncer, joka nousi listojen huipuille ympäri Eurooppaa. Viime kesänä julkaistu kolmas single Jenny ja debyyttialbumi Studio Killers räjäyttivät potin lopullisesti. Muun muassa Yhdysvalloissa ja Kanadassa albumi komeili iTunesin tanssilistan ykkösenä. Studio Killersin kokoonpanoon kuuluvat vokalisti ja keulakuva Chubby Cherry sekä dj-tuottajakaksikko Goldie Foxx ja Dyna Mink. Yhtye yhdistelee elektronisia kone-elementtejä flirttaileviin melodioihin ja omintakeisiin lyriikoihin. Musiikin lisäksi yhtyeen tarinaa kertoo vahva visuaalinen maailma, jonka on luonut suomalainen Eliza Jäppinen.

Siinä missä animaatioyhtye tuo Ruisrockiin aivan uudenlaista väriä, on myös uusien kotimaisten artistien kattaus erittäin värikäs. Kotimaista kattausta vahvistavat Iisa, Pietarin Spektaakkeli, Roope Salminen ja Koirat, Timo Lassy, Death Hawks, Lieminen, DJ Polarsoul Rapshow, Santa Cruz, Tavastian Lauantaidisko DJt ja Turku Rock Academyn tulokkaat.

Ruisrockin kaikki lipputyypit ovat myynnissä Tiketissä. Muutamia artistijulkistuksia on vielä luvassa lähiaikoina.

YleX on vahvasti mukana tapahtumassa.

Lähteet: Ruisrock