Hyppää pääsisältöön

Resepti: Voita & Sokeria - Maija Kaappolan mustikkatuorepuuro ja mysli

Maija Kaappolan tuorepuuro Voita & Sokeria -sarjassa.
Maija Kaappolan tuorepuuro Voita & Sokeria -sarjassa. Kuva: Yle tuorepuurot

Pesäpallon Suomen mestari Maija Kaappola Lapuan Virkiästä näyttää meille millainen puuro sopii treenaavan urheilijan aamuun.

Kaappola opiskelee kotitalousopettajaksi ja on opiskeluistaan saanut laaja-alaisempaa näkemystä ruuanlaittoon. Opiskelu ja treenaaminen pitävät Kaappolan sen verran kiireisenä, että ruoka saa olla mielellään suhteellisen helppoa. Maija Kaappolan tuorepuuro käy paitsi aamiaiseksi myös välipalaksi ennen harjoituksia.

Mustikkatuorepuuro ja mysliä

Puuro
1 - 1,5 dl mustikoita, myös pakastemustikat käyvät
1 banaani
2 dl kaurahiutaleita
1,5 dl maustamatonta jugurttia/luonnonjugurttia
1,5 dl maitoa
0,5 tl vaniljasokeria

Mysli
3 dl kaurahiutaleita
1 dl ruishiutaleita ja/tai leseitä (yhteensä 1 dl)
0,5 dl auringonkukansiemeniä
1 dl pähkinöitä, mitä tahansa
1 - 2 dl kuivattuja karpaloita
2 rkl juoksevaa hunajaa
1 - 2 rkl rypsiöljyä tai oliiviöljyä

Puuro kannattaa tehdä edellisenä iltana jääkaappiin imeytymään. Mustikat murskataan ja banaani paloitellaan hienoiksi paloiksi. Marjat ja banaani sekoitetaan kaurahiutaleisiin, maitoon ja maustamattomaan jogurttiin. Puuro maustetaan vaniljasokerilla. Puuroon kannattaa käyttää vain kotimaisia marjoja, koska ulkomaalaisissa pakastemarjoissa on tartuntariski.

Mysliä varten sekoitetaan kaurahiutaleet, ruishiutaleet tai leseet, sitten lisätään auringonkukansiemeniin ja karkeaksi murskattuihin pähkinöihin 2 ruokalusikallista juoksevaa hunajaa ja 1 - 2 ruokalusikallista rypsiöljyä. Kaikki ainekset sekoitetaan tasaiseksi ja levitetään leivinpaperilla suojatulle uunipellille. Uuni lämmitetään 175 asteiseksi ja seosta paistetaan noin 15 minuuttia kerran välillä sekoittaen. Kiertoilmauunissa mysli valmistuu nopeamminkin. Pähkinät kypsyvät ensin, joten niiden väriä kannattaa tarkkailla. Seos jäähdytetään ja siihen lisätään kuivatut karpalot.

Annos kootaan laittamalla puuroa kulhoon ja mysliä päälle.

 • Ankea suomalainen ruokakulttuuri jäi menneille vuosikymmenille

  Makumaisemamme kansainvälistynyt viime vuosina.

  Suomalainen ruokaperinne on muuttunut vaurastumisen ja yhteiskunnallisen kehityksen myötä. Kansainvälistyminen ja uudet raaka-aineet muokkaavat makutottumuksiamme. Yhä useampi myös ilmentää identiteettiään ja arvojaan ruuan kautta. Voidaanko enää edes puhua käsitteestä "suomalainen ruokakulttuuri"?

 • Kioski FOOD: helpot linssiburritot

  Tässä ohje nopeisiin ja helppoihin linssiburritoihin.

  Kioski FOOD on uusi ruokakanavaYouTubessa ja Instagramissa. Sara Parikka kokkaa ja opettelee uusia, helppoja reseptejä livenä joka torstai klo 17.00! Nopeat linssiburritot: 2,5 dl vettä 1dl kuivia, punaisia linssejä 1/2 dl tummaa soijarouhetta puolikas tölkki tomaattimurskaa 3 rkl rypsiöljyä 1 kasvisliemikuutio 2 kynttä valkosipulia 1 sipuli pippuria voit la

Lue myös - yle.fi:stä poimittua

Uusimmat sisällöt - Ruoka

 • Jos joku asia suomalaisia yhdistää, niin se on ehdottomasti kahvihetki

  Rakkaalla kahvihetkellä on monta erilaista nimeä.

  Ihmiset juovat tätä nykyä Suomessakin monia erilaisia, usein vieraskielisiä nimillä kutsuttavia kahveja, mutta itse kahvihetki on ainakin monille Aristoteleen kantapään facebook- ryhmän jäsenistä perisuomalainen. Päiväkahviseuraa kukaan enää lehti-ilmoituksella tuskin itselleen etsii, mutta päiväkahvit on kyllä selvästi monelle yhtä kuin päivän ykköshetki .

 • Ankea suomalainen ruokakulttuuri jäi menneille vuosikymmenille

  Makumaisemamme kansainvälistynyt viime vuosina.

  Suomalainen ruokaperinne on muuttunut vaurastumisen ja yhteiskunnallisen kehityksen myötä. Kansainvälistyminen ja uudet raaka-aineet muokkaavat makutottumuksiamme. Yhä useampi myös ilmentää identiteettiään ja arvojaan ruuan kautta. Voidaanko enää edes puhua käsitteestä "suomalainen ruokakulttuuri"?

 • Makupaloissa tehtiin ruokaa hauskasti ja helposti

  Janne Pekkala ja Timo Nykyri kokkasivat arkeen ja juhlaan.

  Makupalat-ohjelmassa ammattikokki Janne Pekkala ja toimittaja Timo Nykyri valmistivat konstailematonta kotiruokaa. Kansansuosioon nousseessa tv-ohjelmassa kokattiin myös juhlahetkiin Juhlamakupaloissa.

 • Kioski FOOD: helpot linssiburritot

  Tässä ohje nopeisiin ja helppoihin linssiburritoihin.

  Kioski FOOD on uusi ruokakanavaYouTubessa ja Instagramissa. Sara Parikka kokkaa ja opettelee uusia, helppoja reseptejä livenä joka torstai klo 17.00! Nopeat linssiburritot: 2,5 dl vettä 1dl kuivia, punaisia linssejä 1/2 dl tummaa soijarouhetta puolikas tölkki tomaattimurskaa 3 rkl rypsiöljyä 1 kasvisliemikuutio 2 kynttä valkosipulia 1 sipuli pippuria voit la

 • Kioski FOOD: Tofu bowl -resepti

  Kioskin uuden ruokakanavan FOODin ensimmäinen resepti.

  Kioski FOOD on uusi ruokakanava Youtubessa. Sara Parikka kokkaa ja opettelee uusia, helppoja reseptejä livenä joka torstai klo.17.00! Ensimmäisessä lähetyksessä valmistui herkullinen Tofu Bowl.

 • Alexandran kasvisopas

  Luonnon tarjoamat vitamiinit ja mineraalit.

  Alexandra kirjoittaa lyhyesti siitä, mitä vitamiineja ja mineraaleja tärkeimmät kasviksemme ja yrttimme sisältävät. Opimme myös, mitkä kasvit auttavat mihinkin vaivaan ja mitä tunnettuja ja yllättäviä vaikutuksia niillä voi olla meille ja ympäristöllemme.