Hyppää pääsisältöön

Resepti: Voita & Sokeria - Maija Kaappolan mustikkatuorepuuro ja mysli

Maija Kaappolan tuorepuuro Voita & Sokeria -sarjassa.
Maija Kaappolan tuorepuuro Voita & Sokeria -sarjassa. Kuva: Yle tuorepuurot

Pesäpallon Suomen mestari Maija Kaappola Lapuan Virkiästä näyttää meille millainen puuro sopii treenaavan urheilijan aamuun.

Kaappola opiskelee kotitalousopettajaksi ja on opiskeluistaan saanut laaja-alaisempaa näkemystä ruuanlaittoon. Opiskelu ja treenaaminen pitävät Kaappolan sen verran kiireisenä, että ruoka saa olla mielellään suhteellisen helppoa. Maija Kaappolan tuorepuuro käy paitsi aamiaiseksi myös välipalaksi ennen harjoituksia.

Mustikkatuorepuuro ja mysliä

Puuro
1 - 1,5 dl mustikoita, myös pakastemustikat käyvät
1 banaani
2 dl kaurahiutaleita
1,5 dl maustamatonta jugurttia/luonnonjugurttia
1,5 dl maitoa
0,5 tl vaniljasokeria

Mysli
3 dl kaurahiutaleita
1 dl ruishiutaleita ja/tai leseitä (yhteensä 1 dl)
0,5 dl auringonkukansiemeniä
1 dl pähkinöitä, mitä tahansa
1 - 2 dl kuivattuja karpaloita
2 rkl juoksevaa hunajaa
1 - 2 rkl rypsiöljyä tai oliiviöljyä

Puuro kannattaa tehdä edellisenä iltana jääkaappiin imeytymään. Mustikat murskataan ja banaani paloitellaan hienoiksi paloiksi. Marjat ja banaani sekoitetaan kaurahiutaleisiin, maitoon ja maustamattomaan jogurttiin. Puuro maustetaan vaniljasokerilla. Puuroon kannattaa käyttää vain kotimaisia marjoja, koska ulkomaalaisissa pakastemarjoissa on tartuntariski.

Mysliä varten sekoitetaan kaurahiutaleet, ruishiutaleet tai leseet, sitten lisätään auringonkukansiemeniin ja karkeaksi murskattuihin pähkinöihin 2 ruokalusikallista juoksevaa hunajaa ja 1 - 2 ruokalusikallista rypsiöljyä. Kaikki ainekset sekoitetaan tasaiseksi ja levitetään leivinpaperilla suojatulle uunipellille. Uuni lämmitetään 175 asteiseksi ja seosta paistetaan noin 15 minuuttia kerran välillä sekoittaen. Kiertoilmauunissa mysli valmistuu nopeamminkin. Pähkinät kypsyvät ensin, joten niiden väriä kannattaa tarkkailla. Seos jäähdytetään ja siihen lisätään kuivatut karpalot.

Annos kootaan laittamalla puuroa kulhoon ja mysliä päälle.

  • Ankea suomalainen ruokakulttuuri jäi menneille vuosikymmenille

    Makumaisemamme kansainvälistynyt viime vuosina.

    Suomalainen ruokaperinne on muuttunut vaurastumisen ja yhteiskunnallisen kehityksen myötä. Kansainvälistyminen ja uudet raaka-aineet muokkaavat makutottumuksiamme. Yhä useampi myös ilmentää identiteettiään ja arvojaan ruuan kautta. Voidaanko enää edes puhua käsitteestä "suomalainen ruokakulttuuri"?

  • Kioski FOOD: helpot linssiburritot

    Tässä ohje nopeisiin ja helppoihin linssiburritoihin.

    Kioski FOOD on uusi ruokakanavaYouTubessa ja Instagramissa. Sara Parikka kokkaa ja opettelee uusia, helppoja reseptejä livenä joka torstai klo 17.00! Nopeat linssiburritot: 2,5 dl vettä 1dl kuivia, punaisia linssejä 1/2 dl tummaa soijarouhetta puolikas tölkki tomaattimurskaa 3 rkl rypsiöljyä 1 kasvisliemikuutio 2 kynttä valkosipulia 1 sipuli pippuria voit la

Lue myös - yle.fi:stä poimittua

Uusimmat sisällöt - Ruoka