Hyppää pääsisältöön

My First Band: Kaikki palikat ovat nyt kohdallaan

YleX:n Viikon albumina soi My First Bandin kolmas albumi Corazon. Kuuntele levy täältä!

My First Band - Corazon // Kuva: Essi Lamppu

My First Band julkaisee 2. toukokuuta kolmannen albuminsa nimeltään Corazon. Uutuusalbumi on pullollaan tanssittavia kappaleita, jotka muistuttavat soundimaailmaltaan 1980- ja 1990-lukujen poppia pienellä rock-vivahteella.

- Me ollaan kasvettu vahvasti 80-luvun funkin, discon ja Princen ympärillä ja se musiikkimaailma on meille erittäin tärkeää ja läheistä. Meillä on jäänyt semmoinen jalan alle menevän musiikin perintö, joka on todella rakas ja sellaisesta olemme aikoinaan lähteneet liikenteeseen, Heikki Puhakainen ja Antti Koivula kertovat YleX:lle.

My First Band on julkaissut aiemmin kaksi vauhdikasta albumia. Vuonna 2009 yhtye julkaisi You Look So Bored, -debyyttialbuminsa, joka sai seuraa vuoden 2011 _Mercury & Glitter-_albumista. Vuosien yhdessä soittamisen ja levyjen julkaisemisen jälkeen bändi kokee, että nyt palikat ovat loksahtaneet paikoilleen.

- Olemme oivaltaneet vasta nyt sen, millainen bändi haluamme olla. Emme ponnahda mistään tietystä musiikkityyliperinteestä, vaan jostain hahmottomasta. Tuntuu siistiltä, kun olemme nyt löytäneet tyylimme. Opimme joka hetki uutta ja uskallamme sanoa sen, mitä me haluamme. Aiemmin tähän ei riittänyt matkatut kilometrit, kertoo Antti.

- Kysymys on siitä, että meidän bändi on vähän niin kuin suppilo! Olemme lähteneet pienestä reiästä liikkeelle ja pusertaneet itsemme sieltä läpi. Nyt suppilo vain laajenee, ja koko ajan tulee vastaan uusia onnistumisia, Heikki sanoo.

Vuosien työ on tuottanut My First Bandille tuloksia, sillä uuden levyn myötä he ovat saaneet levytyssopimuksen Saksaan. Corazon-albumi julkaistaan Suomen lisäksi Saksassa, Sveitsissä ja Itävallassa. Lisäksi My First Band aloitti helmikuussa 2014 kattavan Euroopan kiertueen Sunrise Avenuen kanssa.

- Olemme menneet keikoille tässä tilanteessa altavastaajana ja meidän täytyy illasta toiseen voittaa yleisö puolellemme. Puolentoista kappaleen kestävän alkuhämmennyksen jälkeen yleisö tajuaakin, että meidän kanssa voi olla kuin Ellun kanat, Antti kertoo.

My First Bandin kaikki jäsenet ovat olleet uuden levyn sanoituksissa mukana. Levyä on kirjoitettu ympäri maailmaa ja ensimmäinen sinkku Don't Break My Corazon sai nimensä, kun bändin kitaristi Mikko Virta oli Buenos Airesissa ja kuuli baarissa kyseisen lausahduksen.

- Bädin jäsenet matkustivat levyn teon aikana ympäri maailmaa perheineen, ystävineen ja välillä yhdessäkin. Tämä ei kuitenkaan ole mikään matkustelun teemalevy. Jokainen saa itse arvailla, mikä tarina kuuluu kellekin, Antti ja Heikki kertovat.

Kuuntele My First Bandin kertomuksia ja mietteitä Corazon -levystään kuluvalla viikolla YleX:stä joka arkipäivä Uuden musiikin aamu- sekä iltavuorossa!

Lähteet: YleX Viikon albumi -haastattelu