Hyppää pääsisältöön

Softengine matkalla Euroviisuihin: Kuumottaa niin paljon, ettei voi syödä

UMK-voittaja Softengine edustaa tänä vuonna Suomea Euroviisuissa. Yhtye lähti Kööpenhaminaan tänään tiistaina.

SOFTENGINE

Suomen Euroviisuedustaja Softengine lähti tänään 29. huhtikuuta Kööpenhaminaan, jossa yhtye esiintyy Euroviisujen semifinaalissa 8. toukokuuta. Bändin laulaja-kitaristi Topi Latukka ja kosketinsoittaja Henri Oskár kertoivat valmistautumisestaan Euroviisuihin Ylen Suorana Kortesmäki -ohjelmassa päivää ennen matkaansa Köpikseen.

- Trimmasin viikset, Henri sanoo.

Softengine kilpailee Kööpenhaminassa Something Better -nimisellä kappaleella. Bändi joutuu esittämään soittamista lavalla, sillä kyseessä on Euroviisujen nykyisten tapojen mukaisesti singback-keikka. Ainoastaan bändin keulakuva Topi Latukka pääsee tositoimiin, sillä viisuissa on aina laulettava livenä.

- Tänään kuumotti niin paljon, etten pystynyt edes syömään, laulaja sanoo.

Kosketinsoittajan suvussa viisutaustaa

Bändin kosketinsoittajan Henri Oskárin enolla on myös viisukokemusta, sillä hän esiintyi Terasbetonin taustalaulajana Euroviisuissa vuonna 2008. Teräsbetoni on Lordin, Waldo's Peoplen, Paradise Oskarin ja Krista Siegfridsin lisäksi Suomen ainoa euroviisuedustaja, joka on päässyt semifinaalista finaaliin. Vuonna 2007 Suomea edustanut Hanna Pakarinen oli suoraan kilpailun finaalissa kappaleella Leave me alone, koska Suomi oli voittanut viisut edellisenä vuonna. Enon vinkit eivät kuitenkaan voittaneet Paradise Oscarin varoituksia.

- Tapaamamme Paradise Oskar antoi enemmän ohjeita kuin enoni. Lähinnä hän sanoi, että kannattaa katsoa, kenelle puhuu ja mitä. Siellä on kaikenlaisia toimittajia, Henri kertoo.

Euroviisujen finaali kisataan 10. toukokuuta.

Katso haastattelu ja Softenginen esiintyminen alta.

Lue myös: Tässä ovat Suomen Euroviisu-juontajat

Lähteet: YleX, Suorana Kortesmäki