Hyppää pääsisältöön

Tartsan Koivula seikkaili suomalaisessa leppämetsässä

Anssi Viljamaa huikkaa toukokuisen jumppatunnin päätteeksi haluavansa olla Tartsan Koivula. Leppämetsän kuningas perustaa kavereineen salaseuran, johon kuuluu luonnollisesti myös Jane. Uolevi Nojosen nuortenkirjaan perustuva draama valmistui vuonna 1980.

Yleisön toivoma nuortendraama on katsottavasti pysyvästi Areenassa 9.5.2019 alkaen.

Tartsan-seura päättää alkaa seurata paikkakunnan rikostilannetta. Jotakin epäilyttävää tapahtuu seudulle saapuneessa tivolissa. Liittyvätkö hautausmaalta varastetut kuvat ja salaperäinen punainen laatikko tähän jotenkin?

Uolevi Nojosen samannimiseen nuortenkirjaaan perustuva tv-draama on kuvattu kesällä 1980 Jyväskylässä, Äänekoskella ja Saarijärvellä. Pääosissa nähdään Kyösti Väntänen (Tartsan), Marja Peräsalo (Jane), Juha Mäkinen (Mosse) ja Pasi Turunen (Esko).

Draaman ohjasi Hannu Kahakorpi ja sen käsikirjoitti kirjailija itse. Musiikki on Pekka Tegelmanin käsialaa.

Tartsan Koivula suomalaisessa leppämetsässä – näyttelijät ja tekijät

Kyösti Väntänen (Tartsan Koivula)
Pasi Turunen (Esko)
Merja Peräsalo (Jane)
Juha Mäkinen (Mosse)

Ohjaus: Hannu Kahakorpi
Käsikirjoitus: Uolevi Nojonen
Äänisuunnittelija: Marja Ihanainen
Kuvaus: Mauno Kuusla
Lavastus: Anja Nilsson
Naamiointi: Mila Niemi
Puvustus:Mirja Traat
Kuvaussihteeri: Terhi Hero
Musiikki: Pekka Tegelman

Otteita Tartsan Koivulan edesottamuksista

Lue lisää:

Ystävyyttä ja hämäräbisneksiä Areenassa – kuusi asiaa, jotka yhdistävät kasarin ja ysärin seikkailusarjoja

Kalakukkoreseptin ryöväävät rosvot, huumerahojen perässä oleva prätkäjengi ja muut hämäräbisnekset houkuttelevat lapsia ja nuoria selvittämään rikoksia. Yhdeksän kesäistä jännitysohjelmaa on julkaistu nyt Areenaan ja ne ovat katsottavissa vähintään vuoden ajan. Listasimme kuusi asiaa, jotka yhdistävät näitä seikkailuja.

Keskustele