Hyppää pääsisältöön

Ylen hallintoneuvoston ennakkoarvioinnin tulos: Yle saa vuokrata studiokapasiteettiaan ulkopuolisille

Yle voi vuokrata ulos vapaata studiokapasiteettiaan Tampereen Mediapoliksessa markkinahintaan. Näin linjaa Ylen hallintoneuvosto vuoden 2012 yleisradiolakiin perustuvassa ensimmäisessä ennakkoarvioinnissa.

Arvioinnin mukaan Yle voi vuokrata Tampereen studiotilojen vapaata kapasiteettia halukkaille, kunhan vuokrauksella ei ole haitallisia kilpailuvaikutuksia ja se tapahtuu markkinaperusteisesti. Jos studiotilojen vuokratasosta vapailla markkinoilla ei ole riittävää tietoa, pitää hinnoittelu perustaa Ylen kustannuksiin. Studiotilojen vuokraan ei saa perusteettomasti sitoa palveluita, jotka tilojen vuokraaja voi tuottaa itse.

Ennakkoarviointi linjaa tulevia käytäntöjä

"Tämä on tärkeä päätös", tiivistää Ylen hallintoneuvoston puheenjohtaja Ilkka Kantola.

"Nyt on toteutettu ensimmäinen uuden yleisradiolain mukainen ennakkoarviointi. Päätös on perusteltu yksityiskohtaisesti, koska nyt syntyvät käytännöt linjaavat myös myöhempiä menettelytapoja", Kantola jatkaa.

Osana ennakkoarviointia toteutettiin kilpailuvaikutuksia kartoittava avoin kysely markkinaosapuolille ja intressiryhmille. Ennakkoarvioinnissa Ylen hallintoneuvoston asiantuntijana toimi Ilkka Aalto-Setälä Asianajotoimisto Borenius Oy:stä.

Ylen hallintoneuvosto päätti kokouksessaan helmikuussa, että yleisradiolain mukaisesti on perusteltua tehdä vuokraushankkeesta ennakkoarviointi. Laki Yleisradio Oy:stä määrittelee, että ennakkoarviointi on tehtävä sellaisista uusista palveluista ja toiminnoista, joilla on vähäistä suurempaa vaikutusta tarjolla olevien sisältöpalveluiden kokonaisuuteen ja jotka ovat merkittävyydeltään, ajalliselta kestoltaan ja kustannuksiltaan olennaisia.

Koko ennakkoarviointi on luettavissa Ylen verkkosivuilla.

Talouden ja toiminnan suuntaviivat vuoteen 2017

Ylen hallintoneuvosto päätti kokouksessaan 29.4. yhtiön talouden ja toiminnan suuntaviivoista vuoteen 2017. Niiden mukaan Yle lisää kotimaisten hankintojen ja ulkopuolisten tuottamien mediapalveluiden määrää. Samalla linjataan että Yle vahvistaa rooliaan suomalaisen media-alan kehityksessä ja laajentaa kumppanuusverkostoaan, kasvattaa sisältöihin käytettävien resurssien osuutta ja lisää verkkopanostuksiaan.

Ylen kertomukset on julkaistu

Ylen hallintoneuvosto hyväksyi myös Yleisradion hallintoneuvoston kertomuksen eduskunnalle yhtiön toiminnasta vuodesta 2013. Samalla Ylen koko kertomussarja vuodelta 2013 julkaistaan.

Lisätiedot

Hallintoneuvoston puheenjohtaja Ilkka Kantola, p. 050 512 2173

Toimitusjohtaja Lauri Kivinen, p. (09) 1480 5003