Hyppää pääsisältöön

Äänestystulos: Nämä ovat pelottavimmat kauhuelokuvahahmot

YleX:n äänestyksessä etsittiin kaikkien aikojen pelottavinta kauhuelokuvan hahmoa.

Kauhu

Pelottavin kauhuelokuvahahmo -äänestys on nyt päättynyt. Yli 1300 ääntä keränneen äänestyksen mukaan kaikkien aikojen pelottavin kauhuhahmo on IT-elokuvan Pennywise. Hahmo keräsi 17 prosenttia kaikista äänistä. Toiseksi pelottavimmaksi hahmoksi äänestettiin The Ring -elokuvan Samara, joka sai 14 prosenttia äänistä. Kolmanneksi pelottavin hahmo on Hohto-elokuvan vinksahtanut kirjailija Jack Torrance, joka sai kymmenen prosenttia äänistä.

Pelottavimmat kauhuhahmot top 3:

1. It (Se): Pennywise:

IT perustuu kirjailija Stephen Kingin samannimiseen teokseen. Elokuvan teki hyvin tunnetuksi juurikin sen pahis, Pennywise-klovni. Tim Curry teki hyytävän roolisuorituksen näytellessään Pennywisea. Elokuvan kerrotaan antaneen uuden käsitteen klovnikammolle eli koulrofobialle. Joidenkin elokuvan 90-luvulla nähneiden ihmisten väitetään saaneen traumoja Pennywise-hahmosta.

2. The Ring: Samara

Samara Morganin hahmo perustuu elokuvan alkuperäisen japanilaisversion Ringun Sadako Yamamuraan. Samara Morganilla on skitsofrenia. Vaikka Samara itse kuoli kaivoon, hänen sielunsa jäi henkiin. Kaivon päälle rakennettiin vuokramökki ja Samaran sielu loi videonauhan. Kaikki, ketkä katsoivat nauhan, saivat välittömästi puhelinsoiton, jossa Samara kuiskasi "Seven days" merkkinä siitä, että katsojilla oli enää viikko aikaa ennen kuolemaa.

3. Hohto: Jack Torrance

Hohto-elokuva perustuu Stephen Kingin vuonna 1977 julkaistuun kauhuromaaniin. Jack Torrance on entinen opettaja, alkoholisti ja kirjailija. Hän pääsee talonmieheksi vuoristossa sijaitsevaan Overlook-hotelliin talven ajaksi ja ottaa perheensä mukaan, vaikka kuulee entisen talonmiehen seonneen ja murhanneen perheensä. Pikkuhiljaa Jackin käytös alkaa muuttua, kun perhe jää talveksi eristykseen hotellille. Stephen King kertoi saaneensa inspiraatiota kirjaansa Coloradossa sijaitsevasta todellisesta hotellista, Stanley Hotelista. Hotelli on edelleen avoinna.

Katso kaikki äänestystulokset alta.

Lähteet: YleX