Hyppää pääsisältöön

Tolonen: kitaralegenda huumekierteen kautta uskoon

Stradassa Ivan Puopolon haastateltavana on Tasavallan presidentti -yhtyeestä tunnettu proge/jazzkitaristi Jukka Tolonen. Miestä hehkutettiin 70-luvun alussa englantilaisissa ja amerikkalaisissa musiikkilehdissä suorastaan neroksi!

Mestarikitaristin luovuutta ylistettiin kilpaa ja hänet nostettiin jalustalle Jimi Hendrixin rinnalle, jopa korkeammallekin. Nousukiito kariutui hallitsemattomaan huumekierteeseen. Monien sekavien elämäntilanteiden jälkeen Tolosen elämä muuttui sananmukaisesti yhdestä iskusta: hän sai vankilatuomion puukotettuaan naisystäväänsä sekavassa mielentilassa, Tavastian keikan jälkeen. Kärsiessään rangaistustaan vankilassa Tolonen löysi Jumalan. Nykyään mies soittaa vain hengellistä musiikkia. Mitä oikein tapahtui?

2.5.2014 ensi-iltansa saanut Tolonen-dokumenttielokuva kertoo kitaristin myöhemmät elämänvaiheet. HUOM! Elokuva on mahdollista nähdä valkokankaalta Helsingissä Rakkautta & Anarkiaa -festivaaleilla maanantaina 22.9.

Huhtikuu 2014.

Uusimmat sisällöt - Kulttuuri