Hyppää pääsisältöön

Antti Tuiskusta tehdään musikaali

Antti Tuiskusta on tekeillä musikaali Rovaniemellä. Roolitustilaisuus on kesäkuun 7. päivä.

Antti Tuisku. // Kuva: Julius Konttinen / YleX

Poppari Antti Tuiskusta tehdään musikaali, jota esitetään Rovaniemellä, kertoo Yle Uutiset. Rovaniemeläinen teatteri, Lentävä poro, tekee musikaalin yhdessä Sokos-hotellin kanssa ja sitä tullaan esittämään pikkujoulukauden aikaan.

Esitys pohjautuu Tuiskun elämäntarinaan ja musiikkiin. Lentävän poron taiteellinen johtaja Jussi Olavi Jokinen sanoo, että idea tuli vahingossa vastaan, kun hän mietti käsikirjoittajan kanssa rovaniemeläisiä merkkihenkilöitä, joista voisi tehdä näytelmän.

- Pohdimme käsikirjoittaja Suopajärven kanssa voisiko Kekkonen-näytelmän kaltaisia tribuutteja tehdä rovaniemeläisistä ja idea Antista nousi pöydälle. Tarkemman tarkastelun myötä vitsi muuttuikin todeksi, kun tajusimme että Antti Tuiskulla on takana jo kymmenvuotinen ura Suomen menestyneimpänä pop-artistina, teatterin taiteellinen johtaja sanoo Yle Uutisille.

Teatteri järjestää 7. kesäkuuta Rovaniemellä roolitustilaisuuden, jossa etsitään pääroolin esittäjää Antti-näytelmään. Vaatimuksena on loistava tanssi- ja laulutaito.

Lähteet: Yle Uutiset