Hyppää pääsisältöön

Suomalaisräppäreiltä vihapuheen vastainen video

Tommy Lindgren, Paleface ja Redrama ovat mukana uudella videolla, jolla vastustetaan vihaamista.

Ricky Tick Big Band & Julkinen sana. // Kuva: Linnéa Sjöholm / X3M

Ricky-Tick Big Band & Julkinen Sana -kokoonpano on tehnyt uuden musiikkivideon, joka on tehty yhteistyössä Ei vihapuheelle -liikkeen kanssa. Mitä sä pelkäät? -biisin videolla räppärit Tommy Lindgren, Paleface ja Redrama esittävät vihaamisen vastaiset riiminsä ja heidän lisäkseen kuvissa nähdään kansalaisaktivisteja, jotka ottavat kantaa vihapuheeseen.

Paleface sanoo, että joskus on syytä muistuttaa ihmisiä itsestäänselvyyksistä. Hän sanoo Suomen olevan läpeensä rasistinen maa, jonka julkisessa keskustelussa suvaitaan nykyään älyttömiä puheita. Mitä sä pelkäät? muistuttaa räppärin mukaan siitä, että jokainen voi puuttua pelkurimaiseen käytökseen sitä kohdatessaan.

Ei vihapuheelle -liikkeen aktiivit ovat kyllästyneet vihapuheeseen ja heidän mielestään vihapuhe on Suomessa todellinen ongelma. He haluavat avoimempaa ja kunnioittavaa keskustelua nettiin sekä kaduille.

Liike on osa Euroopan laajuista No Hate Speech Movementia. Kampanjaa rahoittaa opetus- ja kulttuuriministeriö. Lue lisää osoitteesta: eivihapuheelle.fi.