Hyppää pääsisältöön

Suomalaisräppärit sanasodassa - uhittelua sosiaalisessa mediassa

Viime viikon lopulla sosiaalisessa mediassa kummastutti Mikael Gabrielin ja Pyhimyksen välinen kähinä. Mistä oikein on kyse, ja mistä kahakka sai alkunsa? Räppärit kertovat taustoista YleX:n haastattelussa.

Mikael Gabriel // Kuva: Julius Konttinen / YleX

Viime viikon lopulla Mikael Gabriel jakoi omalla Facebook-tilillään päivityksen, jossa tämä kehotti provosoivasti kaikkia suomiräppäreitä JVG:tä, Cheekiä ja Tippa-T:tä lukuunottamatta nostamaan tasoaan ja vaihtamaan flow'taan. Tilapäivitykseen reagoivat muun muassa Pyhimys ja Steen1. Pyhimys ja Steen1 muistuttavat Gabrielia kommenteissaan siitä, mistä hän on oppinsa alalle saanut.

Hong Kongista lomailemasta sähköpostitse tavoitettu Pyhimys eli Mikko Kuoppala kommentoi kahakkaa YleX:lle.

- Yritin tuoda esiin, että Mikael ei ole kukaan sanomaan, kenen pitää nostaa tasoa, vaikka on toki oikeutettu omaan mielipiteeseensä. Kuitenkin siinä oli semmoinen ylimielinen sävy, johon ei mielestäni oikeuta se, että nauttii laajaa suosiota, vaan kaikkien tekijöiden panos on aivan yhtä tärkeä kulttuurin kannalta, Pyhimys sanoo.

Muutamia vuosia muihin projekteihin, muun muassa Teflon Brothersiin keskittynyt Kuoppala teki Mikael Gabrielin provosoinnin innoittamana hänelle omistetun biisin.

Mikael Gabriel puolestaan kommentoi pyrkineensä tilapäivityksellään saamaan suomiräppärit kiinnittämään enemmän huomiota teksteihinsä.

- Kirjoitin statuksen, jossa kehotin jokaista räppäriä nostamaan rimaansa, itseni mukaanlukien. Mitä tämä sai aikaan? No, Pyhimys tekee comebackin ja todennäköisesti suomiräppärit yrittävät nyt tehdä parempaa räppiä.

Pyhimys kommentoi Mikael Gabrielin tilapäivitykseen toteamalla, että kasvettuaan Gabriel ymmärtää paremmin musiikkia, jossa on sisältö. Mikael Gabriel puolestaan sanoo, etteivät Pyhimyksen rahkeet riitä kommentoimaan musiikin sisällön tärkeyttä.

- Mikko on silmissäni yksi kaikkien aikojen parhaita suomiräppäreitä ja kirjoittajia, mutta ei Mikko voi Teflon-Mikkona puhua minulle sisällöstä, Mikael Gabriel sanoo YleX:lle.

Mikael Gabriel vastasi Pyhimyksen biisiin omalla biisillään, jonka voi kuunnella SoundCloudista.

Pyhimys korostaa, että koko kahakassa oli kyse vain leikkimielisestä piikittelystä.

- Miklu on pitkäaikainen frendi, joskin melkein kymmenen vuotta nuorempi, joten olen aina ollut vähän sellaisessa isoveliasemassa. Yritin vähän toppuutella sen kovimpia lausuntoja, jonka se ehkä otti haastamisena, Pyhimys tuumaa.

Mikael Gabriel puolestaan tuumaa kahakan tuoneen eloa suomiräppiin, ja kertoo molempien kahakan innoittamana tehtyjen biisin keränneen tuhansia soittokertoja päivän aikana.

- Suomiräp elää! Mikael Gabriel iloitsee.

Lähteet: YleX