Hyppää pääsisältöön

Teiniäidit – toinen kausi

Teiniäidit-sarjan toisella tuotantokaudella seurattiin ensimmäiseltä kaudelta tuttujen turkulaisserkusten Saritan ja Sannan elämää nuorina äiteinä. Uusina tuttavuuksina esittäytyivät 17-vuotias keravalainen Demi sekä 18-vuotias ruoveteläinen Roosa. Kaudella suuria aiheita olivat muun muassa Saritan huumeongelma ja Roosan äitiyden dramaattinen alku.

Tietolaatikko

Teiniäitien toista kautta esitettiin TV2:ssa 18.11.2013 – 06.01.2014.

Teiniäitien kuudetta jaksoa on hieman lyhennetty tekijänoikeussyistä johtuen.

1. jakso: Roosa valmistautuu raskautensa toiseksi viimeiseen kontrolliin, joka päättyy shokkiuutiseen. Viima-pojan äiti Demi kertoo raskauden ja äitiyden aiheuttaneesta elämänmuutoksesta. Sanna ja Emran etsivät uutta asuntoa ja Sarita muistelee elämäänsä raskauden jälkeisen masennuksen kourissa.

2. jakso: Sarita on löytänyt itselleen mieleisen työn, josta äiti ei kuitenkaan ole mielissään. Demi suunnittelee opiskelujensa jatkamista. Roosan vauva viedään tehohoitoon heti keisarinleikkauksen päätteeksi. Sannan kaksoisveli Jukka auttaa siskoaan Emranin hoidossa Sannan rankkojen työkuvioden takia.

3. jakso: Demi jännittää esiintymistään Ajankohtaisen kakkosen suorassa teemaillassa. Roosa vierailee tyttärensä luona sairaalassa ja muistelee dramaattista synnytystään. Sarita ja Sanna poikineen viettävät päivää yhdessä ulkoillen ja elämistään jutellen.

4. jakso: Roosa on vihdoin saanut Sofia-tyttärensä sairaalasta kotiin, mutta nyt päänvaivaa aiheuttaa Sofian isän henkilöllisyys. Ilkan 20-vuotissyntymäpäiviä juhliva Demi riitelee äitinsä kanssa. Sarita haluaa turvata Nicklaksen hoidon hätätapauksien varalta. Sanna juhlii tupaantuliaisia ja kertoo ikävästä muutoksesta elämässään.

5. jakso: Sarita menee katkaisuhoitoon huumeriippuvuuden takia ja Nicklas joutuu Pienten lasten vastaanottokotiin. Demi tasapainoilee koulun ja äitiyden välillä. Sanna on kesälomalla ja pohtii opintojensa uutta suuntaa. On tullut aika viettää Roosan Sofia-tyttären ristiäisiä.

6. jakso: Roosa kokee järkyttävän menetyksen, ja Sofian isäehdokkaiden määrä kasvaa taas yhdellä. Sarita jättää katkaisuhoidon ja lähtee festareille Sannan kanssa. Siellä tytöt tapaavat idolinsa. Demi kertoo suositun bloginsa tekemisestä.

7. jakso: Sannalla on luottamuspula Saritaa kohtaan. Roosa mökkeilee vanhempiensa kanssa, ja Roosan isä tilittää Sofian isäsotkusta. Viima täyttää vuoden ja Demi tuskailee synttärijärjestelyiden kanssa. Sarita myöntää, ettei pysty huolehtimaan pojastaan.

8. jakso: Toisen kauden päätösosassa Roosa, Sarita, Sanna ja Demi summaavat vuoden tapahtumat ja puhuvat tulevasta. Roosan Sofia-tyttären isä selviää vihdoin. Myös Nicklaksen huoltajuusasiat loksahtavat paikoilleen.

Teksti: Sonja Fogelholm

Kommentit
 • "Hyvä Holkeri!" – Kummelin Saldo oli taloussatiiri lama-Suomesta

  Tynnyripukuinen laman uhri ja aikakauden tutut nimet.

  Lama on vienyt Suomen syvään kriisiin useasti. 1990-luvun alun lama oli monelle kovaa aikaa. Pankkisotkujen myötä korot kipusivat taivaisiin ja moni koki henkilökohtaisen konkurssin. Komediaryhmä Kummeli otti vuosina 1993 ja 1994 kantaa maan tilanteeseen. Syntyi satiirinen sketsisarja Saldo, jossa kiitettiin ja kehuttiin aikakauden tunnetuimpia talousnimiä. Tynnyriasuinen päähenkilö menetti jopa vessanpönttönsä velkojille.

 • Vodkaa, komisario Palmu! Pala YYA-Suomea tallentui filmille parodian keinoin

  Neljäs Palmu-elokuva valmistui vuonna 1969

  Matti Kassila ohjasi vuonna 1969 neljännen Palmu-elokuvansa, joka tiukimman koulukunnan mielestä ei ole Palmu-elokuva ollenkaan. Mika Waltarihan ei osallistunut enää tämän elokuvan tekoon. Tuloksena olikin siis jotakin ihan muuta: pistämättömän hauska ajankuva Suomesta, josta idänsuhteiden herkistämien valtiovallan ja tv:n parista löytyi runsaasti herkullista parodioitavaa.

 • Tellervo Koivisto puhuu naisten ja kiusattujen puolesta – pitkästä liitosta elävät rakkaus ja huumori

  Nasevaa pakinointia ja herkkää tarinointia ohjelmissa.

  Tellervo Koivisto sanailee suoraan kameralle verotuksesta ja tasa-arvosta, kommentoi viistosti puolisonsa edesottamuksia dokumentissa ja avaa ajatuksiaan sekä rakkaita ja raskaita elämänvaiheita haastatteluissa. Yhteinen elämä Mauno Koiviston kanssa antoi kummallekin mahdollisuuden vaikuttaa yhteiskuntaan omalla tavallaan. Tosin puoliso kutsui vahvasti argumentoivaa vaimoaan myös "anti-muusaksi". Rakkaus, huumori ja kohdatut vastoinkäymiset liimasivat parin yhteen.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto