Hyppää pääsisältöön

Teiniäidit – toinen kausi

Teiniäidit-sarjan toisella tuotantokaudella seurattiin ensimmäiseltä kaudelta tuttujen turkulaisserkusten Saritan ja Sannan elämää nuorina äiteinä. Uusina tuttavuuksina esittäytyivät 17-vuotias keravalainen Demi sekä 18-vuotias ruoveteläinen Roosa. Kaudella suuria aiheita olivat muun muassa Saritan huumeongelma ja Roosan äitiyden dramaattinen alku.

Tietolaatikko

Teiniäitien toista kautta esitettiin TV2:ssa 18.11.2013 – 06.01.2014.

Teiniäitien kuudetta jaksoa on hieman lyhennetty tekijänoikeussyistä johtuen.

1. jakso: Roosa valmistautuu raskautensa toiseksi viimeiseen kontrolliin, joka päättyy shokkiuutiseen. Viima-pojan äiti Demi kertoo raskauden ja äitiyden aiheuttaneesta elämänmuutoksesta. Sanna ja Emran etsivät uutta asuntoa ja Sarita muistelee elämäänsä raskauden jälkeisen masennuksen kourissa.

2. jakso: Sarita on löytänyt itselleen mieleisen työn, josta äiti ei kuitenkaan ole mielissään. Demi suunnittelee opiskelujensa jatkamista. Roosan vauva viedään tehohoitoon heti keisarinleikkauksen päätteeksi. Sannan kaksoisveli Jukka auttaa siskoaan Emranin hoidossa Sannan rankkojen työkuvioden takia.

3. jakso: Demi jännittää esiintymistään Ajankohtaisen kakkosen suorassa teemaillassa. Roosa vierailee tyttärensä luona sairaalassa ja muistelee dramaattista synnytystään. Sarita ja Sanna poikineen viettävät päivää yhdessä ulkoillen ja elämistään jutellen.

4. jakso: Roosa on vihdoin saanut Sofia-tyttärensä sairaalasta kotiin, mutta nyt päänvaivaa aiheuttaa Sofian isän henkilöllisyys. Ilkan 20-vuotissyntymäpäiviä juhliva Demi riitelee äitinsä kanssa. Sarita haluaa turvata Nicklaksen hoidon hätätapauksien varalta. Sanna juhlii tupaantuliaisia ja kertoo ikävästä muutoksesta elämässään.

5. jakso: Sarita menee katkaisuhoitoon huumeriippuvuuden takia ja Nicklas joutuu Pienten lasten vastaanottokotiin. Demi tasapainoilee koulun ja äitiyden välillä. Sanna on kesälomalla ja pohtii opintojensa uutta suuntaa. On tullut aika viettää Roosan Sofia-tyttären ristiäisiä.

6. jakso: Roosa kokee järkyttävän menetyksen, ja Sofian isäehdokkaiden määrä kasvaa taas yhdellä. Sarita jättää katkaisuhoidon ja lähtee festareille Sannan kanssa. Siellä tytöt tapaavat idolinsa. Demi kertoo suositun bloginsa tekemisestä.

7. jakso: Sannalla on luottamuspula Saritaa kohtaan. Roosa mökkeilee vanhempiensa kanssa, ja Roosan isä tilittää Sofian isäsotkusta. Viima täyttää vuoden ja Demi tuskailee synttärijärjestelyiden kanssa. Sarita myöntää, ettei pysty huolehtimaan pojastaan.

8. jakso: Toisen kauden päätösosassa Roosa, Sarita, Sanna ja Demi summaavat vuoden tapahtumat ja puhuvat tulevasta. Roosan Sofia-tyttären isä selviää vihdoin. Myös Nicklaksen huoltajuusasiat loksahtavat paikoilleen.

Teksti: Sonja Fogelholm

Kommentit
 • Hiihtokoulussa vedettiin sukset jalkaan ysäritunnelmissa

  Pikku Kakkosen hiihtokoulu opetti hiihdon saloihin.

  "Suk-suk-suk-sukset ja sau-sau-sau-sauvat" mukaan ja ladulle! Ysärimuotia ja -fiilistä tarjoileva Hiihtokoulu opetti lama-ajan lapsille hiihtämisen perusteita. Hiihtokoulu esitettiin Pikku Kakkosessa ensimmäistä kertaa vuonna 1996 ja sen oppeja voi katsoa nyt pysyvästi Areenasta.

 • ”Nyt sattu muuten Juhaa leukaan” – Kummelin Koistisen kootut kikkailut

  Legendaarinen ja hyväleukainen hätähousu vauhdissa.

  Juha Koistinen jos kuka on syntynyt muurahaisia housuissaan. Mies käyttää käytännössä kaiken vapaa-aikansakin holtittomaan kikkailuun ja heilumiseen. Maskuliinisella leukaluustolla varustettu veikkonen pitää kuitenkin koheltamisellaan työpaikkansa ilmapiirin keveänä. Timo Kahilaisen esittämän Koistisen kikkoja nähtiin Kummelissa vuosina 1993 sekä 1994.

 • Formulaliukua ja rokkia – Luisteluleikit Laura Lepistön, Valtter Virtasen ja muiden taitoluistelutähtien opastuksella

  Taitoluistelijat opettavat lapsille luistelua ja leikkejä.

  Miten sopii yhteen pingviinikävely ja luistelu? Taitoluistelijatähdet opettavat lapsille luistelua ja hauskoja leikkejä Pikku Kakkosen ja Suomen Taitoluisteluliiton ohjelmasarjassa vuodelta 2008. Luistimilla voi kokeilla vaikka formulaliukua, kisarokkia, merikotkahyppyjä tai rallijarrutusta. Luisteluoppaina ovat mm. Kiira Korpi, Laura Lepistö, Susanna Pöykiö ja Valtter Virtanen. Katsomisen jälkeen näitä temppuja voi lähteä jäälle testaamaan!

 • "Lennä Nykäsen Matti, lennä" – Sleepy Sleepers livenä Tulilinjalla

  Lahtelainen huumoripumppu provosoi Tampereella 1990.

  Lahtelainen huumorirock-yhtye Sleepy Sleepers esiintyi helmikuusssa 1990 Tampereen Tullikamarilla. Suorana lähetyksenä esitetyn Tulilinja-ohjelman konsertin päätöskappaleena kuultiin oodi maailman parhaalle mäkihyppääjälle: Nykäsen Matille.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto