Hyppää pääsisältöön

Teiniäidit – toinen kausi

Teiniäidit-sarjan toisella tuotantokaudella seurattiin ensimmäiseltä kaudelta tuttujen turkulaisserkusten Saritan ja Sannan elämää nuorina äiteinä. Uusina tuttavuuksina esittäytyivät 17-vuotias keravalainen Demi sekä 18-vuotias ruoveteläinen Roosa. Kaudella suuria aiheita olivat muun muassa Saritan huumeongelma ja Roosan äitiyden dramaattinen alku.

Tietolaatikko

Teiniäitien toista kautta esitettiin TV2:ssa 18.11.2013 – 06.01.2014.

Teiniäitien kuudetta jaksoa on hieman lyhennetty tekijänoikeussyistä johtuen.

1. jakso: Roosa valmistautuu raskautensa toiseksi viimeiseen kontrolliin, joka päättyy shokkiuutiseen. Viima-pojan äiti Demi kertoo raskauden ja äitiyden aiheuttaneesta elämänmuutoksesta. Sanna ja Emran etsivät uutta asuntoa ja Sarita muistelee elämäänsä raskauden jälkeisen masennuksen kourissa.

2. jakso: Sarita on löytänyt itselleen mieleisen työn, josta äiti ei kuitenkaan ole mielissään. Demi suunnittelee opiskelujensa jatkamista. Roosan vauva viedään tehohoitoon heti keisarinleikkauksen päätteeksi. Sannan kaksoisveli Jukka auttaa siskoaan Emranin hoidossa Sannan rankkojen työkuvioden takia.

3. jakso: Demi jännittää esiintymistään Ajankohtaisen kakkosen suorassa teemaillassa. Roosa vierailee tyttärensä luona sairaalassa ja muistelee dramaattista synnytystään. Sarita ja Sanna poikineen viettävät päivää yhdessä ulkoillen ja elämistään jutellen.

4. jakso: Roosa on vihdoin saanut Sofia-tyttärensä sairaalasta kotiin, mutta nyt päänvaivaa aiheuttaa Sofian isän henkilöllisyys. Ilkan 20-vuotissyntymäpäiviä juhliva Demi riitelee äitinsä kanssa. Sarita haluaa turvata Nicklaksen hoidon hätätapauksien varalta. Sanna juhlii tupaantuliaisia ja kertoo ikävästä muutoksesta elämässään.

5. jakso: Sarita menee katkaisuhoitoon huumeriippuvuuden takia ja Nicklas joutuu Pienten lasten vastaanottokotiin. Demi tasapainoilee koulun ja äitiyden välillä. Sanna on kesälomalla ja pohtii opintojensa uutta suuntaa. On tullut aika viettää Roosan Sofia-tyttären ristiäisiä.

6. jakso: Roosa kokee järkyttävän menetyksen, ja Sofian isäehdokkaiden määrä kasvaa taas yhdellä. Sarita jättää katkaisuhoidon ja lähtee festareille Sannan kanssa. Siellä tytöt tapaavat idolinsa. Demi kertoo suositun bloginsa tekemisestä.

7. jakso: Sannalla on luottamuspula Saritaa kohtaan. Roosa mökkeilee vanhempiensa kanssa, ja Roosan isä tilittää Sofian isäsotkusta. Viima täyttää vuoden ja Demi tuskailee synttärijärjestelyiden kanssa. Sarita myöntää, ettei pysty huolehtimaan pojastaan.

8. jakso: Toisen kauden päätösosassa Roosa, Sarita, Sanna ja Demi summaavat vuoden tapahtumat ja puhuvat tulevasta. Roosan Sofia-tyttären isä selviää vihdoin. Myös Nicklaksen huoltajuusasiat loksahtavat paikoilleen.

Teksti: Sonja Fogelholm

Kommentit
 • Chilestä tuli sydämenasia Tapani Brotherukselle ja Harald Edelstamille – näin diplomaatit itse kertovat vaiheistaan

  Brotherus ja Edelstam auttoivat tuhansia pakolaisia Chilestä

  Vallankaappauksesta alkanut terrori mullisti chileläisten elämän vuonna 1973. Poikkeuksellinen tilanne vaati poikkeuksellisia toimia myös auttamishaluisilta diplomaateilta. Heistä ruotsalaisella Harald Edelstamilla ja suomalaisella Tapani Brotheruksella oli ratkaiseva rooli tuhansien maasta henkensä edestä pois paenneiden chileläisten kohtaloissa. Tässä artikkelissa he kertovat itse, miten tilanteen kokivat.

 • Suomalaistoimittajat tallensivat Chilen sosialistisen unelman ennen vallankaappausta

  Tältä näytti Allenden Chile suomalaissilmin 1971–1973

  1970-luvun alussa maailma käänsi katseensa Chileen, missä vahvasti oikeistoon ja vasemmistoon jakautunut kansa valitsi itselleen vapaissa vaaleissa sosialistisen presidentin. Myös Suomesta matkusti toimittajia paikan päälle katsomaan, millaista elämä presidentti Allenden Chilessä oli. He näkivät, millaisia saavutuksia ja ongelmia uusi hallinto oli tuonut mukanaan. Tuloksena oli ainutlaatuista kuva- ja äänimateriaalia, josta myöhäisin on tallennettu vain muutamaa kuukautta ennen sotilasvallankaappausta.

 • Chilen vallankaappaus ja sen seuraukset järkyttivät suomalaisia syyskuussa 1973

  Presidentti Allende syöstiin vallasta 11.9.1973

  Liki kolme vuotta kestänyt presidentti Allenden hallinto tuli tiensä päähän 11. syyskuuta 1973, jolloin armeija kaappasi maassa vallan kenraali Pinochetin johdolla. Yhdysvaltain tukema kaappaus oli lyhyt ja väkivaltainen, ja ajoi Allenden tekemään itsemurhan heti kaappauspäivänä. Santiago de Chilen tapahtumia seurattiin tiiviisti myös Suomessa.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto