Hyppää pääsisältöön

Eniten twiittejä Islannin esityksen aikana

Euroviisujen ensimmäisissä semifinaaleissa twiittailtiin ahkerasti #euroviisut. Islannin esitys oli tiistain semifinaalin twiitatuin esitys. TV-katsojilla oli myös mahdollisuus seurata Twitter-keskustelua kuvaruudulta Ylen Teksti-tv:n välityksellä.

Islannin esitys oli Euroviisujen tiistain semifinaalin twiitatuin. Pollapönkin esityksen aikana tuli eniten twittejä hashtagilla #euroviisut. Tämä ilmenee Ylen kokoamasta statistiikasta.

Kaiken kaikkiaan twiittejä tuli tiistain aikana vajaa 10 000 kappaletta. Twiitatuin hetki osui kellonaikaan 22.26-22.27 jolloin minuutin aikana tuli 167 twiittiä. Tuolloin Ruotsin Sanna Nielsen oli juuri astunut pois lavalta ja Islannin Pollapönk oli noussut Euroviisulavalle. Ennen tätä, myös Latvian Cake to Baken aikana twiitattiin paljon.

#euroviisut 1. semifinaalin aikana tiistaina 6.5.2014
1. semifinaalin viisustatistiikka. Maan lippu osoittaa kohta jolloin esitys alkaa. #euroviisut 1. semifinaalin aikana tiistaina 6.5.2014 Kuva: Yle karsinta 1 tweetit

Myös Ukrainan Mariya Yaremchuk oli paljon twiitattu artisti, aivan kuten Belgian Axel Hirsoux, joka ei kylläkään selvitynyt finaalin.

Illan viimeinen huippu osui luonnollisesti tulosten julkistamisen kohdalle. Tuolloin #euroviisut-twiittejä tuli myös lähes sata minuutissa.

 • Euroviisut valtasi Twitterin

  Euroviisuista lähetettiin ennätysmäärä tweettejä

  Euroviisujen finaali sai ihmiset liikkeelle Twitterissä. Lauantain aikana julkaistiin maailmanlaajuisesti jopa yli 4,5 miljoona twiittiä ja Suomessakin pitkästi yli 40 000. Kaiken kaikkiaan hashtagilla euroviisut on julkaistu Suomessa lähemmäs 100 000 twiittiä.

 • Suomi yhdestoista Euroviisuissa

  Suomen euroviisuedustaja Softengine sijoittui kappaleellaan Something Better hienosti sijalle yksitoista. Tämän vuoden Euroviisut voitti Itävallan Conchita Wurst kappaleellaan Rise Like a Phoenix. Toiseksi sijoittui Alankomaiden The Common Linnets ja kolmas oli Ruotsin Sanna Nielsen.

 • Suomen finaalipaikka sai Twitterin kiehumaan

  Suurin Twitter-piikki Euroviisujen toisessa semifinaalissa osui Suomen finaalipaikan selviämisen ajankohtaan. Tuolloin #euroviisut-twiittejä tuli noin 300 kappaletta minuutissa. Tiedot ilmenevät Ylen keräämästä Twitter-tilastotiedosta.