Hyppää pääsisältöön

Eurovision laulukilpailun 2014 ensimmäisen semifinaalin tulokset

Jatkoon euroviisut semi 1
Jatkoon euroviisut semi 1 Kuva: EBU euroviisut

Tiistaina 6.5.2014 käydystä ensimmäisestä semifinaalista valittiin kymmenen maan edustajat finaaliin. Kilpailijota tässä semifinaalissa oli kaikkiaan 16. Esimmäisestä semifinaalista finaaliin jatkavat Armenia, Ruotsi, Islanti, Venäjä, Azerbaidžan , Ukraina, San Marino, Alankomaat, Montenegro ja Unkari. San marino ja Montenegro pääsivät ensimmäistä kertaa semifinaleista laulukilpailun finaaliin.

Esimmäisestä semifinaalista finaaliin jatkavat:

Jatkoon menijät valittiin semifinaalissa kansallisten asiantuntijaraatien äänestyksen, puhelin- ja tekstiviestiäänestyksen sekä mobiiliappliaation kautta annettujen äänien perusteella. Viisuissa on käytössä 50/50-äänestys. Eli puolet äänistä tulee katsojilta, puolet kansallisilta tuomaristoilta. Finaalista ulos jäivät Latvia, Viro, Albania, Belgia, Moldova ja Portugal.

Euroviisujen viisi suurinta rahoittajamaata Espanja, Iso-Britannia, Italia, Ranska ja Saksa ovat automaattisesti mukana finaalissa joka vuosi. Lisäksi varma finaalipaikka on kilpailua tänä vuonna isännöivällä Tanskalla.

Eurovision laulukilpailun toinen semifinaali käydään torstaina 8.5. klo 22.00. Mukana on myös Suomen Softengine ja silloin ratkeaa pääseevätkö he mukaan lauantaina 10.5. klo 22.00 kilpailtavaan finaaliin.

Voit kommentoida TV-ohjelman aikana esityksiä Twitterissä #euroviisut. Ylen Teksti-TV poimii tweettejä osaksi TV-lähetystä sivulla 398.

Veikkaa 2. semifinaalin jatkoon menijöitä täällä

Kommentit
 • Euroviisut valtasi Twitterin

  Euroviisuista lähetettiin ennätysmäärä tweettejä

  Euroviisujen finaali sai ihmiset liikkeelle Twitterissä. Lauantain aikana julkaistiin maailmanlaajuisesti jopa yli 4,5 miljoona twiittiä ja Suomessakin pitkästi yli 40 000. Kaiken kaikkiaan hashtagilla euroviisut on julkaistu Suomessa lähemmäs 100 000 twiittiä.

 • Suomi yhdestoista Euroviisuissa

  Suomen euroviisuedustaja Softengine sijoittui kappaleellaan Something Better hienosti sijalle yksitoista. Tämän vuoden Euroviisut voitti Itävallan Conchita Wurst kappaleellaan Rise Like a Phoenix. Toiseksi sijoittui Alankomaiden The Common Linnets ja kolmas oli Ruotsin Sanna Nielsen.

 • Suomen finaalipaikka sai Twitterin kiehumaan

  Suurin Twitter-piikki Euroviisujen toisessa semifinaalissa osui Suomen finaalipaikan selviämisen ajankohtaan. Tuolloin #euroviisut-twiittejä tuli noin 300 kappaletta minuutissa. Tiedot ilmenevät Ylen keräämästä Twitter-tilastotiedosta.