Hyppää pääsisältöön

Mikä on muusikoiden ammattitauti, Manic Street Preachers?

Muusikoilta kysytään aina samat kysymykset. YleX:n erikoishaastattelussa Suomessa keskiviikkona konsertoineen Manic Street Preachersin Sean Moore sai vastata johonkin täysin muuhun.

Manic Street Preachersin Sean Moore tapasi YleX:n ennen Suomen keikkaansa. // Kuva: Timo "Timppa" Launonen

YleX tapasi walesilaisen rockbändi Manic Street Preachersin rumpali Sean Mooren ennen yhtyeen keikkaa Helsingissä. Esitimme miehelle yksitoista kysymystä maan ja taivaan väliltä. Näin hän vastasi.

Miksi Walesin lipussa on punainen lohikäärme?
- Se on kuninkaallisen Tudor-suvun arvomerkki. Kyseinen lohikäärme on aina ollut lipussa ja symboloi Walesia.

Miten Suomen jääkiekkomaajoukkue pärjää kevään MM-kisoissa?
- Käsittääkseni maailmanmestaruuskisoissa vahvoja joukkueita ovat Amerikka, Kanada ja Venäjä. Ruotsalaisetkin ovat hyviä. Voitte päästä viiden, ehkä kuuden parhaan joukkoon. Suomi on pieni maa, mutta pelaajat ovat varmasti yhtä taitavia kuin suurten maiden.

Mikä on paras iskurepliikki?
- "Moikka" on aika hyvä avaus keskustelulle. Tervehdyksen jälkeen kannattaa esittäytyä ja sen jälkeen asiat saattavat mennä hienosti. Tämä on hyvä ja kohtelias tapa varsinkin jos et tunne henkilöä etukäteen.

Heinäkuussa julkaistavalla albumillanne on biisi nimeltä Sex, Power Love And Money. Mitä edellä mainituista olet saanut eniten?
- Todennäköisesti rahaa. Käytän kylläkin rahat niin nopeasti kuin mahdollista, koska en välitä pätkääkään. Eli toisin sanoen rahaakaan ei ole, mutta väliäkö sillä.

Mikä on muusikoiden ammattitauti?
- Huumeet ja alkoholi. Siihen on varmaankin tulossa muutos, sillä monet muusikot juovat nykyään hedelmäsmoothieita ja käyvät kuntosalilla baarien sijaan.

Onko Pharrell Williams vampyyri?
- Vampyyreja ei ole olemassa. Pharrell varmaan pitää huolta itsestään ja käyttää oikeita ihonhoitotuotteita. Tai sitten hän ottaa verensiirtoja nuoremmilta ihmisiltä.

Mikä neuvo sinun olisi pitänyt kuulla urasi alkutaipaleella?
- Hallitse omat raha-asiasi hyvin ja pidä arvoistasi kiinni. Olisimme hyvin voineet lopettaa kolmannen albumimme jälkeen, mutta koemme, että meillä on musiikillisesti vielä paljon annettavaa.

Manic Street Preachers teki coverin Rihannan Umbrella-kappaleesta vuonna 2006. Minkä biisin versioitte häneltä seuraavaksi?
- Rehellisesti sanoen en kuuntele Rihannaa juurikaan, joten eiköhän se yksi kappale riittänyt. Ehkä versioimme joku päivä David Guettaa tai Aviciita.

Julkaiseeko Manic Street Preachers vielä joku päivä poikakalenterin?
- Se ei myisi kovin hyvin. En usko, että sellainen pääsisi hirvittävyydessään edes tuotantovaiheesta läpi.

Facebook vai Twitter?
- En pidä kummastakaan, mutta jos on pakko valita, sanoisin Facebook. Vierastan sosiaalista kanssakäymistä netissä ja kasvotusten. Muistan ikuisesti Myspacen, jossa kaikki käyttäjät saivat automaattisesti seuraajakseen firman perustajan Tomin. Yritin poistaa myös hänet kaverilistasta.

Mikä on elämäsi oudoin small talk -hetki?
- Tämä on käynyt varsin oudoksi. Toisaalta kaikki keskustelut ovat outoja minulle.