Hyppää pääsisältöön

Raita Ilomäki

Raita Ilomäki kilpailee Tangolaulukilpailun 2014 Kuningatarfinaalissa 12.7. Hän on kotoisin Seinäjoelta ja on osallistunut tangolaulukilpailuun aiempinakin vuosina.

Raitan kirsikoita kakun päältä

Tärkeimmät kappaleet

Raita listasi kappaleita, joiden avulla hän valmistautuu finaaliin.

"On ollut paljon paljon musiikkia mitä on tullut kuunneltua, mutta tässä 10 tärkeintä biisiä tällä hetkellä."

Kaupungin illassa yksin - Jorma Kääriäinen & Agents: On paljon paljon kappaleita mitä kuuntelen Jorma Kääriäisen laulamana ja Agentsin soittamana. Rauhoittava ja pehmeä soundi.
En kasvojas muista - Johanna Pakonen: Tämä on finaalitangoni. Todella voimakas laulu, johon on haettu latausta laulamalla, mielikuvilla ja tuntemalla. Huh!
Vasten auringonsiltaa - Katri Helena: Katri Helena rokkaa! Ihana kappale, mitä tulee kuunneltua ja laulettua välillä, se on jossain selkäytimessä. Kappale loppuu hienon hevisti ja siinä kohtaa tulee moshattua usein!
Wicked game - Chris Isaak: Ooo, heti kun kitara lähtee soimaan niin oon jo toisessa maailmassa. Rentoutumislauluista parhaimpia.
Smooth - Santana feat. Rob Thomas: Uuujee... Pepunkeikutuskappaleista yksi mainioimpia!
Jungle drum - Emilia Torrini: Tätä kuuntelin täysillä kun ajelin kotikontuja päin keikalta. Muutenkin saa aina hyvälle mielelle.
Galvanize - The Chemical Brothers: Voimabiisi. Lenkillä toimii hyvin, ylämäessä varsinkin.
Oon kuka oon - Jari Sillanpää: Jari Sillanpää on myös ihan paras! Huomasin kuuntelevani juuri tätä yksi aamu ja pyöriväni keittiössä yöpaita päällä tanssien.
Minä suojelen sinua kaikelta - Ultra Bra: Lenkkilistalla myöskin. Tulee hyvät vibat!
Nuoruustango - Kiti Neuvonen: Tähän kappaleeseen tuli vielä voimakkaampi side Tampereen karsintojen jälkeen.

Matkalla Finaaliin

Finaalin karsinta

Finaalin karsinnan jälkeen

Kuvaile itseäsi kolmella sanalla

Sävykäs, soppeli ja sisukas.

Musiikillinen historiasi?

Laulellen lapsesta lähtien ja pähkien tie vei pikkuhiljaa kohti Ikaalisten ihmemaata, jossa kävin artistikoulutuksen ja tein lauluja hienojen ihmisten kanssa. Loppu onkin historiaa ja kaasupolkimen kahinaa kesäkeikoilta kurvaten kohti kotipihaa.

3 tärkeintä musiikillista vaikuttajaa?

Mm. Eija Hinkkala ja Irina Milan. Molemmat vahvoja ja lahjakkaita naisia joilta opin paljon esimerkiksi asenteesta, musiikista, tulkinnasta ja elämäkatsomuksesta muutenkin. Opit sisäistyy pikkuhiljaa ja omien kokemusten kautta peilaten.

Ketkä ovat tärkeimmät tukijasi tässä kilpailussa?

Äiti on ollut aina kannustamassa minua ja oma kihlattu, joka myös stailaa ja kuuntelee kaikki laulut läpi ennen esityksiä, sekä hänen sukunsa pohojammaalta.

Miten pidät pääsi kylmänä ennen esitystä ja tässä kilpailussa?

Ottamalla aikaa ja astumalla tunnekuplaan ennen esitystä. Muuten esim. raivokävelemällä, hömppäilemällä kihlatun ja koiran kanssa ja tekemällä ihan normaaleja asioita... esim. ruohojen kitkeminen on hyvin terapeuttista. Laulaminen ja lauluihin uppoutuminen.

Miksi juuri sinun tulisi olla Tangokuningatar 2014?

Musiikin palo ei sammu, vaikka matkalle mahtuu myös sateita. Ylpeänä, kantaisin ja jakaisin myös tangon tuomaa tulta sydämestä sydämiin laulamalla ympäri Suomea. Matkan varrelle pudonneiden siementen toivon versoavan lisää musiikkia, paloa ja rakkautta, että polkuni kantaisi myös jatkossa. Jolloin kaikki ne sateet eivät olleet ikinä turhia, vain kasvattavia

Esikarsintavideo:

Kommentit