Hyppää pääsisältöön

Illan viisi kohokohtaa

euroviisut Puolan edustaja
euroviisut Puolan edustaja Kuva: Andres Putting (EBU) euroviisut

Vaikka viis veisaisit viisuista kannattaa ainakin katsastaa nämä viisi toisen semifinaalin kohokohtaa.

 1. Softengine - tietysti!
 2. Itävallan Wursti. Suvaitsevaisuuden lähettilääksi julistautunut Conchita Wurst laulaa mekko ja parta hulmuten Rise like a phoenix.
 3. Norjan nallekarhu Carl Espen on monen valistuneen viisufanin suosikki.
 4. Puola ja tissit - eli Puolan viisuedustajat Donatan ja Cleo. Ainakin musiikkivideolla rinnat pulpahtelevat esiin tuon tuosta. Todennäköisesti sama rintava meno jatkuu viisulavallakin.
 5. My Eurovision Dance. Keuruulaiset veljekset Kasperi ja Warttu Riihimäki tanssivat torstaina Euroviisujen semifinaalissa Kööpenhaminassa. Yksityiskohdat torstaisesta esityksestä ovat vielä hämärän peitossa. Mutta ainakin poikien hakuvideolla tanssiliikkeet ovat hallussa.
 • Euroviisut valtasi Twitterin

  Euroviisuista lähetettiin ennätysmäärä tweettejä

  Euroviisujen finaali sai ihmiset liikkeelle Twitterissä. Lauantain aikana julkaistiin maailmanlaajuisesti jopa yli 4,5 miljoona twiittiä ja Suomessakin pitkästi yli 40 000. Kaiken kaikkiaan hashtagilla euroviisut on julkaistu Suomessa lähemmäs 100 000 twiittiä.

 • Suomi yhdestoista Euroviisuissa

  Suomen euroviisuedustaja Softengine sijoittui kappaleellaan Something Better hienosti sijalle yksitoista. Tämän vuoden Euroviisut voitti Itävallan Conchita Wurst kappaleellaan Rise Like a Phoenix. Toiseksi sijoittui Alankomaiden The Common Linnets ja kolmas oli Ruotsin Sanna Nielsen.

 • Suomen finaalipaikka sai Twitterin kiehumaan

  Suurin Twitter-piikki Euroviisujen toisessa semifinaalissa osui Suomen finaalipaikan selviämisen ajankohtaan. Tuolloin #euroviisut-twiittejä tuli noin 300 kappaletta minuutissa. Tiedot ilmenevät Ylen keräämästä Twitter-tilastotiedosta.