Hyppää pääsisältöön

Mitä luonnossa tapahtuu äitienpäivän aikaan?

Toukokuu on lisääntymisen aikaa luonnossa. Kevät etenee vauhdilla.

Valkovuokon kukinta on upeimmillaan

Äitienpäivän tienoilla valkovuokkoja voi ihastella rehevissä lehtomaisissa metsissä. Valkovuokko lisääntyy tehokkaasti myös kasvullisesti, toisin kuin sinivuokot, ja kestää poimimista varsin hyvin. Vuokot nuukahtavat kuitenkin nopeasti, joten hyvä vaihtoehto on viedä äiti ulos luontoon retkelle vuokkometsään.

Pöllöt ovat aikaisia pesijöitä

Varpuspöllöllä on toukokuun alussa jo poikasia pöntössä lämmitettävänään. Myöhäinen lehtopöllökoiras lienee vielä kevään huumassa, kun se huhuilee keskellä päivää.

Pajuissa käy kuhina

Mehiläiset ja muurahaiset ovat aivan siitepölyn peitossa. Hyöty on molemminpuolinen – paju saa pölyttäjänsä ja hyönteiset ravintonsa.

Käärmeet lämmittelevät auringossa

Kun kyy kokee olevansa uhattu, se tekee varoitusiskuja ja antaa ymmärtää, että turhan lähelle ei kannata tulla. Rantakäärmeitä voi kyiden tapaan nähdä kasapäin niiden herättyä horroksesta. Vaikka rantakäärme on myrkytön ja rauhoitettukin, se saa monesti kokea kyyn kohtalon: se tapetaan vain siksi, että se on käärme.

Toukokuussa peuhataan ja paritellaan

Edellisvuoden majavanpoikaset peuhaavat pesän tuntumassa, vai mittelevätkö ne siitä, kumpi joutuu lähtemään omille teilleen? Kansalliskalamme ahven aloittelee kutuaan. Siilinkin pitkä talvihorros on ohi. Vaikka siilit elävätkin suurimman osan elämästään yksin, paritteluaikana niille kelpaa seura.

Vie äiti luontoon

Parhaat äitienpäivän onnittelukukat löytyvät luonnosta. Millaisia kasveja ja kukkia sinun lähiympäristöstäsi löytyy äitienpäivän tienoilla? Lähetä meille äitienpäivän kukkakuva. Julkaisemme parhaat kuvat.