Hyppää pääsisältöön

Satu Suhonen

Satu Suhonen kilpailee Tangolaulukilpailun 2014 Kuningatarfinaalissa 12.7. Hän on kotoisin Rääkkylästä ja on osallistunut tangolaulukilpailuun aikaisempinakin vuosina.

Satun soittolista

Tärkeimmät kappaleet

Satu listasi kappaleita, joiden avulla hän valmistautuu finaaliin:

Tule luoksein iltarusko - Terhi Matikainen: Finaalin ensimmäisen kierroksen kilpailukappaleeni, johon tutustuin kyseisessä muodossa ja sen avulla on tullut myös harjoiteltua kappaleen sanoja.
Kohtalon tango - Arja Koriseva: Tällä tangolla olen virittäynyt tangomarkkinoiden ja tanssilavojen tunnelmiin. Esittäjäkin sattuu vielä olemaan artisti, jota ihailen.
Kaunis rietas onnellinen - Kaija Koo: Tämä kappale antaa minulle voimaa tilanteessa kuin tilanteessa, joten miksi se ei sopisi myös näin tangokisojen valmistautumisenkin yhteydessä.
Kellä kulta, sillä onni - Heidi Pakarinen: Aivan mahtavan letkeä biisi, joka tulee löytymään minunkin tanssiohjelmistostani.
Kelpaat kelle vaan - Juha Tapio: Kappale on ollut minulle tärkeä jo vuosien ajan sen hienon sanoman takia.
Rempallaan - Kauko Käyhkö: Omaa tanssiohjelmistoa kootessa on tullut tutustuttua myös vanhempiin hienoihin iskelmiin ja niiden esittäjiin.
Naisen sydän - Johanna Pakonen: Oma lempitangoni.
TSNEH - Juha Tapio: Tämä kappale saa minut yksinkertaisesti hyvälle tuulelle.
Lupaan olla - Nopsajalka: Ehdottomasti hienoin tämän kesän uutuusbiisi, josta tulee kesäinen ja hyvä olo.
Kylmästä lämpimään - Anna Abreu: Tämän biisin tahdissa on hyvä kuntoilla, joka onkin ollut iso osa tangokisoihin valmistautumisessani.

Matkalla Finaaliin

Finaalin karsinta

Finaalin karsinnan jälkeen

Kuvaile itseäsi kolmella sanalla

Iloinen, määrätietoinen ja lempeä

Musiikillinen historiasi?

Aloitin laulamaan todennäköisesti katsellen Tenavatahteä, eli ihan lapsena. Sen jälkeen musiikkiopistossa piano-opinnot ja lauloin kuorossa koko kouluajan. Viimeisen 8 vuoden ajan olen ottanut laulutunteja,. Olen toiminut naiskuoro Tuulian johtajana 5 vuotta. Lisäksi omia lauluesiintymisiä erilaisissa tilaisuuksissa ravintoloista kirkkoihin ja muutamia omia konsertteja.

3 tärkeintä musiikillista vaikuttajaa?

Arja Koriseva. Hän on ensimmäinen kenet omasta lapsuudesta tanssimusiikin saralta muistan.
Laura Voutilainen. Ihan mieletön lauluääni!
Jenna Bågeberg. Jenna on hyvä ystäväni ja tällä hetkellä kilpailussa tosi isona tukena.

Ketkä ovat tärkeimmät tukijasi tässä kilpailussa?

Perhe ja laulunopettaja ovat tukena. He kannustavat eteenpäin ja ovat mukana hyvin konkreettisesti: heiltä saa matkaseuraa ja majapaikkoja  He elävät hetkessä mukana, auttavat skarppamaan ja kantavat osan jännityksestäkin.

Miten pidät pääsi kylmänä ennen esitystä ja tässä kilpailussa?

Hakeuden hetkeksi omaan rauhaan, pidän ajatukset kasassa ja käyn esiintymisen mielessäni läpi, että se on tuttu juttu jo ennen lavalle menoa.

Miksi juuri sinun tulisi olla Tangokuningatar 2014?

Se on ollut haave lapsesta saakka ja teen kaiken täydellä sydämellä yleisöä varten.

Esikarsintavideo:

Kommentit