Hyppää pääsisältöön

Suomen Euroviisujury - Suomi menee jatkoon

Saara Törmä, Kaija Kärkinen, Jaako Hurme, Clarissa och Rauli Eskolin.
Saara Törmä, Kaija Kärkinen, Jaako Hurme, Clarissa och Rauli Eskolin. Saara Törmä, Kaija Kärkinen, Jaako Hurme, Clarissa och Rauli Eskolin. Kuva: Yle / Hanna Othman euroviisut 2014

Suomen viisutuomaristo puheenjohtajanaan laulaja Kaija Kärkinen, sanoittaja Saara Törmä, laulaja Clarissa, radiojuontaja Jaako Hurme ja levytuottaja Rauli Eskolin arvioivat keskiviikkona Suomen vastustajat ja antoivat pisteensä kymmenelle parhaalle maalle. Suomen menestyminen perustuu nyt siihen miten muiden maiden tuomaristot äänestivät ja torstai-iltana jaettaviin yleisöääniin. Ainakin Suomen tuomaristolla on vahva luotto oman maan edustajaan, jatkoon mennään.

Laulaja Kaija Kärkinen toimii Eurovision laulukilpailussa Suomen tuomariston puheenjohtajana. Kärkinen edusti Suomea viisuissa vuonna 1991 kappaleella Hullu yö. Viisihenkisellä juryllä on valtaa, sillä sen antamista pisteistä syntyy 50 prosentin osuus Suomen virallisesta pistejaosta. Toinen puolisko tulee tv-katsojien äänistä.

Kaija Kärkisen mukaan pojilla, eikä meillä suomalaisilla ole syytä huoleen. Suomen esitys sujui loistavasti, korjattavaa Kaija löytää vain Softenginen katsekontaktista yleisöön.

Toisen semifinaalin artistien joukossa on monia hyviä laulajia, mutta Softengine erottuu joukosta. Suomen kappale ei ole perinteinen laulukilpailukappale, mutta se tulee tuomariston mukaan innostamaan vaativan euroviisuyleisön. Tuottaja ja säveltäjä Rauli “Rake” Eskolin sanoo Suomen esityksessä olevan positiivinen ja nuorekas meininki. "Pojissa on jotain vilpitöntä".

Radio Helsingistä ja Bassoradiosta tutun DJ Jaako Hurmeen mielestä Something better on toisen semifinaalin paras biisi. Parannettavaa on hänen mukaansa vain asenteessa. "Pieni miehisyys tekisi poikaa". Eiköhän sitä iltaan mennessä löydy.

UMK:ssa kisanneen Annette “Clarissa” Lundellin mielestä kappale erottuu joukosta ja hän on iloinen poikien puolesta. "En ole yhtään katkera, että pojat voittivat UMK-kisan ja pääsivät edustamaan Suomea".Hän uskoo, että Softengine nähdään finaalissa lauantaina. Sanoittaja Saara Törmä on myös varma, että finaaliin mennään. Törmän mielestä Suomen kappale on yksi kisan parhaista.

Kommentit
 • Euroviisut valtasi Twitterin

  Euroviisuista lähetettiin ennätysmäärä tweettejä

  Euroviisujen finaali sai ihmiset liikkeelle Twitterissä. Lauantain aikana julkaistiin maailmanlaajuisesti jopa yli 4,5 miljoona twiittiä ja Suomessakin pitkästi yli 40 000. Kaiken kaikkiaan hashtagilla euroviisut on julkaistu Suomessa lähemmäs 100 000 twiittiä.

 • Suomi yhdestoista Euroviisuissa

  Suomen euroviisuedustaja Softengine sijoittui kappaleellaan Something Better hienosti sijalle yksitoista. Tämän vuoden Euroviisut voitti Itävallan Conchita Wurst kappaleellaan Rise Like a Phoenix. Toiseksi sijoittui Alankomaiden The Common Linnets ja kolmas oli Ruotsin Sanna Nielsen.

 • Suomen finaalipaikka sai Twitterin kiehumaan

  Suurin Twitter-piikki Euroviisujen toisessa semifinaalissa osui Suomen finaalipaikan selviämisen ajankohtaan. Tuolloin #euroviisut-twiittejä tuli noin 300 kappaletta minuutissa. Tiedot ilmenevät Ylen keräämästä Twitter-tilastotiedosta.