Hyppää pääsisältöön

Tangokuningas 2014: Teemu Roivainen

Teemu Roivainen valittiin Kuningasfinaalissa 10.7. Tangokuninkaaksi 2014. Hän on kotoisin Helsingistä ja osallistui tangolaulukilpailuun ensimmäistä kertaa.

Teemun soittolista

Tärkeimmät kappaleet

Teemu listasi kappaleita, joiden avulla hän valmistautuu finaaliin:

Kuu, kylmä kuningatar: Tangofinaalin ensimmäisen kierroksen tangonani on upea hieman uudempi tangosävellys. Tämä kappale on luonnollisesti tällä hetkellä päällimmäisenä mielessä.
Rakkauden jälkeen - Carola: Jotenkin tämä sanoitus ja sävellys muodostaa harvinaisen koskettavan kokonaisuuden. Tätä kappaletta jaksaa kuunnella ja laulaa illasta toiseen.
Mustasukkaisuutta - Olavi Virta: Mustasukkaisuutta ja Hurmio taistelevat paikasta minun suosikkitangoina. Mielellään kuuntelen tästä kappaleesta erilaisia versioita, mutta kyllä Olavi Virran versioon tulee aina palattua.
Hurmio - Olavi Virta: Todella hieno tangosävellys ja -sanoitus. Hurmio ja Mustasukkaisuutta ovat tangot, joita on erityisen mukava laulaa.
Kiss From a Rose - Seal: Oma lemppari englanninkielinen kappale jo vuodesta 1994. Uskomaton kokonaisuus, joka jaksaa ihmetyttää, vaikka kappale on tullut kuultua tuhansia kertoja.
How Deep Is Your Love - Bee Gees: Saa olla melkoinen mörrimöykky, jos tämä kappale ei saa hyvää fiilistä aikaiseksi. Eihän tätä äijien saunailloissa tule ehdotettua taustamusiikiksi, mutta oikeissa olosuhteissa (yleensä salaa) tätä tulee kuunneltua.
Tulisuudelma - Reijo Taipale: Tämä on myös yksi suosikkitangoistani. Tästä löytyy paljon hyviä versioita, joita on mukava kuunnella. Tietysti Olavi Virran versio, mutta myös erittäin mahtavaa tangojen tulkitsijaa Reijo Taipaletta tulee kuunneltua paljon.
Kaksi puuta - Juha Tapio: Arvostan Juha Tapiota todella paljon säveltäjänä ja sanoittajana. Kaksi puuta on mielestäni yksi 2000-luvun parhaista suomenkielisistä kappaleista.
Satulinna - Jari Sillanpää: Tässä kappaleessa yhdistyy legendaarisen Jukka Kuoppamäen sävellys ja sanoitus sekä huikean tangokuninkaan Jari Sillanpään laulaminen. Yhdistelmä on aikalailla täydellinen. Tätä itsekin laulan lähes kaikilla keikoilla.
Mun sydämeni tänne jää - Katri Helena: Tätä kappaletta en ole itse koskaan laulanut, mutta jostain syystä tämä kappale on pakko mainita tässä listassa, sillä se aiheuttaa hyvin voimakkaita tunteita ja vahvoja muistoja. En varmasti ole ainut suomalainen, joka näin tuntee. Ja kyllä Katri Helenan tulkinta on tästäkin kappaleesta ainutlaatuisen koskettava.

Finaalin kynnyksellä

Matkalla finaaliin

Finaalin karsinta

Kuvaile itseäsi kolmella sanalla

Positiivinen, sosiaalinen ja ahkera.

Musiikillinen historiasi?

Pikkupojasta saakka musiikki on ollut todella iso osa elämää. Olen aina laulanut ja soittanut, ja niistä muodostui keikkailun merkeissä työ jo hyvin varhain.

3 tärkeintä musiikillista vaikuttajaa?

Muusikkoystäväni - Olen saanut elämäni aikana musisoida todella monien erittäin lahjakkaiden ja upeiden soittajien ja laulajien kanssa. Heiltä olen oppinut eniten. Todella suuret kiitokset.
Musiikinopettajat - Minulla on ollut kunnia saada itselleni viisaita ja kokeneita musiikinopettajia, jotka ovat onnistuneet omistautumisellaan vahvistamaan sisälläni palavaa voimakasta tunnesidettä musiikkiin. Heiltä olen oppinut laulamisesta ja soittamisesta asioita, jotka ovat loppuelämän kannalta korvaamattomia.
Olavi Virta - Ehkäpä kaikkien aikojen upein suomalainen mieslaulaja. Häneltä pyrin oppimaan tangon salat.

Ketkä ovat tärkeimmät tukijasi tässä kilpailussa?

Lähimmäiset sekä ystävät. Silti tärkeintä myös tämän kilpailun kannalta on se tuki, jota olen kaikilta lähelläni olleilta ihmisiltä saanut läpi elämäni. Tällainen kilpailu on ohimenevä hetki. Se tuki ja kannustus kaikilta rakkailtani, mikä on kestänyt ja kestää, on tärkeintä.

Miten pidät pääsi kylmänä ennen esitystä ja tässä kilpailussa?

Tottakai tämä on erittäin jännittävää, mutta pyrin nauttimaan lavalla jokaisesta hetkestä. Toivottavasti juuri musiikista nauttiminen saa pääni pysymään kylmänä.

Miksi juuri sinun tulisi olla Tangokuningas 2014?

Uskon, että voisin tuoda tangomaailmaan jotain uutta, kuitenkin kunnioittaen tangon juuria ja perinteitä. Myös ikään nähden pitkä kokemus keikkaelämästä antaa uskoa itseeni ja tunnen todella olevani valmis tangokuninkaaksi sekä astumaan ihmisten eteen lähes joka ilta ja antamaan kaikkeni.

Esikarsintavideo:

Kommentit