Hyppää pääsisältöön

Juha Hautaluoma

Juha Hautaluoma kilpailee Tangolaulukilpailun 2014 Kuningasfinaalissa 10.7. Hän on kotoisin Seinäjoelta ja osallistunut tangolaulukilpailuun aiempinakin vuosina.

Jullin viraapeli vintage-lista vanhan ajan värinöihin

Tärkeimmät kappaleet

Juha listasi kappaleita, joiden avulla hän valmistautuu finaaliin:

Rakkauden tuli – Tauno Palo: Mä pidän tällaisesta välittömästä, kansanläheisestä meiningistä ja tarina on elämänmakuisen loistava. Ehtaa tradia. Tauno Suuri oli kyllä kova jätkä.
Pusta uinuaa – Olavi Virta: Valtavan surullinen Emmerich Kálmánin sävellys ja Martti Jäppilän sanat… Tämä oli aikoinaan Itämaista rakkautta –tangon kääntöpuoli eli kyseessä oli aivan uskomaton sinkku. Tämä on ehdottoman priimaa tavaraa. Tätä ei voisi ikinä ylittää. Ei laulua, ei soittoa, ei mitään.
Moukan tuuri – Kauko Käyhkö: Kärki-Helismaa –ralli on tuota kirottua rillumareita, jota niin sydämestäni rakastan ja aina laulan kun saan!
Yöllä, yöllä – Laila Kinnunen: Tää vetää hiljaiseksi joka kerta.
The Way You Look Tonight – Frank Sinatra: Oppitunti fraseerauksesta; miten rytmitetään sanaa ja säveltä. Ihailen suuresti tätä helppoutta.
En saga, Op. 9 – Jean Sibelius: Kun haluan ajatukset töistä tai turhuuksista muualle, kuuntelen jotain tällaista. Kiehtovaa, hyvin visuaalista musiikkia... Tuokaa mulle sohvan nurkka, iso kuppi kahvia, sokerikorppu ja Sibelius niin mua ei haittaa, ei niin mikään!
Sevillan parturi – Usko Viitanen: Usko oli mun mielestä yksi parhaimmista baritoneista ikinä. Hänen laulussaan oli taitoa ja sydäntä. Taitelija, todella.
Ei erossa yhtään iltaa – Henry Theel: Ihanan romanttinen tango ja vaikuttava, vanhan ajan veto.
Tango Sinikalle – Taisto Tammi: Taiston laulun selkeys, hieno sävelpuhtaus ja äänen hellä soundi tekevät kyllä vaikutuksen aina.
Love Is Here to Stay – Ella Fitzgerald & Louis Armstrong: Romantikko-Julli iskee jälleen! Tässä on talenttia ja tunnetta. Tyrmäävä trumpettisoolo Armstrongilta! Mun kullan ja mun biisi.
Säkkijärven polkka – Vili Vesterinen: Tää on henkeäsalpaava levytys. Kova bändi taustalla, mm. pianossa George de Godzinsky ja kitarassa Kauko Käyhkö. Purkitettu just ennen sotaa kesällä. Vili vetää, täysin palkein, kuin pahankurinen pojanviikari. Mä niin ihailen näitä miehiä ja tätä valtavaa ilmaisullista voimaa, jota tässä ikuistuksessa on.

Matkalla finaaliin

Finaalin karsinta

Finaalin karsinnan jälkeen

Kuvaile itseäsi kolmella sanalla

Minä olen tällainen.

Musiikillinen historiasi?

Kuin ruusuinen tie.

3 tärkeintä musiikillista vaikuttajaa?

Sibelius, Kärki, Porter.

Ketkä ovat tärkeimmät tukijasi tässä kilpailussa?

Läheiseni ja fanit.

Miten pidät pääsi kylmänä ennen esitystä ja tässä kilpailussa?

Laitan jäihin kuin Bollingerin.

Miksi juuri sinun tulisi olla Tangokuningas 2014?

Paras mies voittakoon.

Esikarsintavideo:

Kommentit