Hyppää pääsisältöön

Onni suosi Suomea - Softengine kilpailee numerolla 18

Pressi euroviisut
Pressi euroviisut Kuva: Andres Putting (EBU) euroviisut

Heti toisen semifinaalin jälkeen paljastettiin millä numerolla Suomi kilpailee lauantain finaalissa. Tällä kertaa onni suosi suomalaisia. Suomi esiintyy kilpailunumerolla 18, Slovenian ja Espanjan välissä.

Ruotsin Loreen voitti numerolla 17, Emmelie de Forrest kilpaili viime vuonna numerolla 18 ja toi voiton Tanskaan. Lordi toi voiton Suomeen myös numerolla 17. Ennusmerkit ovat ainakin hyvät. Miten käy Suomen?

Laulujärjestys lauantain finaalissa

1) Ukraina
2) Valko-Venäjä
3) Azerbajdzjan
4) Islanti
5) Norja
6) Romania
7) Armenia
8) Montenegro
9) Puola
10) Kreikka
11) Itävalta
12) Saksa
13) Ruotsi
14) Ranska
15) Venäjä
16) Italia
17) Slovenia
18) Suomi
19) Espanja
20) Sveitsi
21) Unkari
22) Malta
23) Tanska
24) Hollanti
25) San Marino
26) Iso-Britannia

 • Euroviisut valtasi Twitterin

  Euroviisuista lähetettiin ennätysmäärä tweettejä

  Euroviisujen finaali sai ihmiset liikkeelle Twitterissä. Lauantain aikana julkaistiin maailmanlaajuisesti jopa yli 4,5 miljoona twiittiä ja Suomessakin pitkästi yli 40 000. Kaiken kaikkiaan hashtagilla euroviisut on julkaistu Suomessa lähemmäs 100 000 twiittiä.

 • Suomi yhdestoista Euroviisuissa

  Suomen euroviisuedustaja Softengine sijoittui kappaleellaan Something Better hienosti sijalle yksitoista. Tämän vuoden Euroviisut voitti Itävallan Conchita Wurst kappaleellaan Rise Like a Phoenix. Toiseksi sijoittui Alankomaiden The Common Linnets ja kolmas oli Ruotsin Sanna Nielsen.

 • Suomen finaalipaikka sai Twitterin kiehumaan

  Suurin Twitter-piikki Euroviisujen toisessa semifinaalissa osui Suomen finaalipaikan selviämisen ajankohtaan. Tuolloin #euroviisut-twiittejä tuli noin 300 kappaletta minuutissa. Tiedot ilmenevät Ylen keräämästä Twitter-tilastotiedosta.