Hyppää pääsisältöön

Veikkaa Euroviisuvoittajaa

Softengine harjoitruksissa
Miten käy Softenginen finaalissa? Softengine harjoitruksissa Kuva: Andres Putting (EBU) euroviisut

Voittaako Itävalta, vai kenties Islanti tai Puola? Ja miten käy Suomen Softenginen? Semifinaalit ovat takana ja edessä on lauantain finaali. Veikkaa Euroviisujen voittajamaa ja Top10 ja jaa tulos muiden ihmeteltäväksi.

Valitse oikea Top10 alhaalla olevasta 26 finaalimaan joukosta ja laita maat järjestykseen. Voit siirtää maita vähitellen listassa ylöspäin, jos lista tuntuu pitkältä. Halutessasi voit lisätä myös sähköpostiosoitteesi. Arvomme yllätyspalkintoja kaikkien osallistujien kesken. Jaa oma veikkauksesi myös Facebookissa tai Twitterissä.

Euroviisufinaali nähdään Ylen kanavilla lauantaina 10.5. klo 22 alkaen. Voit kommentoida esityksiä lähetyksen aikana Twitterissä #euroviisut. Ylen Teksti-TV poimii twiittejä osaksi tv-lähetystä Teksti-TV:n sivulla 398. Voittajaveikkaus on auki myös lähetyksen aikana.

Voittajavisa on suljettu, tuloksiin palataan ensi viikolla.

Kommentit
 • Euroviisut valtasi Twitterin

  Euroviisuista lähetettiin ennätysmäärä tweettejä

  Euroviisujen finaali sai ihmiset liikkeelle Twitterissä. Lauantain aikana julkaistiin maailmanlaajuisesti jopa yli 4,5 miljoona twiittiä ja Suomessakin pitkästi yli 40 000. Kaiken kaikkiaan hashtagilla euroviisut on julkaistu Suomessa lähemmäs 100 000 twiittiä.

 • Suomi yhdestoista Euroviisuissa

  Suomen euroviisuedustaja Softengine sijoittui kappaleellaan Something Better hienosti sijalle yksitoista. Tämän vuoden Euroviisut voitti Itävallan Conchita Wurst kappaleellaan Rise Like a Phoenix. Toiseksi sijoittui Alankomaiden The Common Linnets ja kolmas oli Ruotsin Sanna Nielsen.

 • Suomen finaalipaikka sai Twitterin kiehumaan

  Suurin Twitter-piikki Euroviisujen toisessa semifinaalissa osui Suomen finaalipaikan selviämisen ajankohtaan. Tuolloin #euroviisut-twiittejä tuli noin 300 kappaletta minuutissa. Tiedot ilmenevät Ylen keräämästä Twitter-tilastotiedosta.