Voita & Sokeria -sarjassa maistellaan makuja maailmalta, kun räppäri Uniikki valmistaa mieliruokaansa massaman currya. Uniikin mielestä hyvä ruoka tehdään tuoreista raaka-aineista. Liika hifistely ei ole hänen makuunsa vaan hyvä ruoka on melko simppeliä. Ruoka kuuluu olennaisena osana myös matkusteluun. Ja matkoilta on löytynyt tämäkin ruokalaji.
Thaimaalainen massaman curry
3 - 4 kynttä valkosipulia
nippu kevätsipulia
4 - 6 perunaa
300g maustamatonta broilerin fileetä
nippu korianteria
tölkki kookosmaitoa/kookoskermaa
3 limettiä
2 - 3 rkl kalakastiketta
puoli purkkia massaman currytahnaa
kourallinen cashew- tai maapähkinöitä
öljyä
Halutessasi lisää oman maun mukaan chiliä/kaffir lime -lehtiä/kanelia kardemummaa sen mukaan miten tulista (tai jouluista) haluat.
Pilko ja keitä perunat. Lisää pannulle öljy, ruskista hetki kevätsipulia ja valkosipulia, lisää joukkoon kana. Kun kana on kypsää lisää joukkoon kookosmaito, massaman-tahna, kalakastike ja purista kahden limen mehut. Sekoita kunnes tahna on liuennut kookosmaitoon, lisää loput mausteet, perunat ja pähkinät.
Tarjoile riisin kera ja koristele limettilohkoilla, rouhitulla pähkinällä ja korianterilla.