Hyppää pääsisältöön

Voita & Sokeria: Räppäri Uniikin thaimaalainen massaman curry

Voita & Sokeria -sarjassa Uniikin massaman curry.
Voita & Sokeria -sarjassa Uniikin massaman curry. Kuva: Yle curry

Voita & Sokeria -sarjassa maistellaan makuja maailmalta, kun räppäri Uniikki valmistaa mieliruokaansa massaman currya. Uniikin mielestä hyvä ruoka tehdään tuoreista raaka-aineista. Liika hifistely ei ole hänen makuunsa vaan hyvä ruoka on melko simppeliä. Ruoka kuuluu olennaisena osana myös matkusteluun. Ja matkoilta on löytynyt tämäkin ruokalaji.

Thaimaalainen massaman curry

3 - 4 kynttä valkosipulia
nippu kevätsipulia
4 - 6 perunaa
300g maustamatonta broilerin fileetä
nippu korianteria
tölkki kookosmaitoa/kookoskermaa
3 limettiä
2 - 3 rkl kalakastiketta
puoli purkkia massaman currytahnaa
kourallinen cashew- tai maapähkinöitä
öljyä
Halutessasi lisää oman maun mukaan chiliä/kaffir lime -lehtiä/kanelia kardemummaa sen mukaan miten tulista (tai jouluista) haluat.

Pilko ja keitä perunat. Lisää pannulle öljy, ruskista hetki kevätsipulia ja valkosipulia, lisää joukkoon kana. Kun kana on kypsää lisää joukkoon kookosmaito, massaman-tahna, kalakastike ja purista kahden limen mehut. Sekoita kunnes tahna on liuennut kookosmaitoon, lisää loput mausteet, perunat ja pähkinät.

Tarjoile riisin kera ja koristele limettilohkoilla, rouhitulla pähkinällä ja korianterilla.

Voita ja Sokeria -sarjassa tehdään räppäri Uniikin massaman currya.
Voita ja Sokeria -sarjassa tehdään räppäri Uniikin massaman currya. Voita ja Sokeria -sarjassa tehdään räppäri Uniikin massaman currya. Kuva: Yle uniikki
 • Ankea suomalainen ruokakulttuuri jäi menneille vuosikymmenille

  Makumaisemamme kansainvälistynyt viime vuosina.

  Suomalainen ruokaperinne on muuttunut vaurastumisen ja yhteiskunnallisen kehityksen myötä. Kansainvälistyminen ja uudet raaka-aineet muokkaavat makutottumuksiamme. Yhä useampi myös ilmentää identiteettiään ja arvojaan ruuan kautta. Voidaanko enää edes puhua käsitteestä "suomalainen ruokakulttuuri"?

 • Kioski FOOD: helpot linssiburritot

  Tässä ohje nopeisiin ja helppoihin linssiburritoihin.

  Kioski FOOD on uusi ruokakanavaYouTubessa ja Instagramissa. Sara Parikka kokkaa ja opettelee uusia, helppoja reseptejä livenä joka torstai klo 17.00! Nopeat linssiburritot: 2,5 dl vettä 1dl kuivia, punaisia linssejä 1/2 dl tummaa soijarouhetta puolikas tölkki tomaattimurskaa 3 rkl rypsiöljyä 1 kasvisliemikuutio 2 kynttä valkosipulia 1 sipuli pippuria voit la

Lue myös - yle.fi:stä poimittua

Uusimmat sisällöt - Ruoka

 • Jos joku asia suomalaisia yhdistää, niin se on ehdottomasti kahvihetki

  Rakkaalla kahvihetkellä on monta erilaista nimeä.

  Ihmiset juovat tätä nykyä Suomessakin monia erilaisia, usein vieraskielisiä nimillä kutsuttavia kahveja, mutta itse kahvihetki on ainakin monille Aristoteleen kantapään facebook- ryhmän jäsenistä perisuomalainen. Päiväkahviseuraa kukaan enää lehti-ilmoituksella tuskin itselleen etsii, mutta päiväkahvit on kyllä selvästi monelle yhtä kuin päivän ykköshetki .

 • Ankea suomalainen ruokakulttuuri jäi menneille vuosikymmenille

  Makumaisemamme kansainvälistynyt viime vuosina.

  Suomalainen ruokaperinne on muuttunut vaurastumisen ja yhteiskunnallisen kehityksen myötä. Kansainvälistyminen ja uudet raaka-aineet muokkaavat makutottumuksiamme. Yhä useampi myös ilmentää identiteettiään ja arvojaan ruuan kautta. Voidaanko enää edes puhua käsitteestä "suomalainen ruokakulttuuri"?

 • Makupaloissa tehtiin ruokaa hauskasti ja helposti

  Janne Pekkala ja Timo Nykyri kokkasivat arkeen ja juhlaan.

  Makupalat-ohjelmassa ammattikokki Janne Pekkala ja toimittaja Timo Nykyri valmistivat konstailematonta kotiruokaa. Kansansuosioon nousseessa tv-ohjelmassa kokattiin myös juhlahetkiin Juhlamakupaloissa.

 • Kioski FOOD: helpot linssiburritot

  Tässä ohje nopeisiin ja helppoihin linssiburritoihin.

  Kioski FOOD on uusi ruokakanavaYouTubessa ja Instagramissa. Sara Parikka kokkaa ja opettelee uusia, helppoja reseptejä livenä joka torstai klo 17.00! Nopeat linssiburritot: 2,5 dl vettä 1dl kuivia, punaisia linssejä 1/2 dl tummaa soijarouhetta puolikas tölkki tomaattimurskaa 3 rkl rypsiöljyä 1 kasvisliemikuutio 2 kynttä valkosipulia 1 sipuli pippuria voit la

 • Kioski FOOD: Tofu bowl -resepti

  Kioskin uuden ruokakanavan FOODin ensimmäinen resepti.

  Kioski FOOD on uusi ruokakanava Youtubessa. Sara Parikka kokkaa ja opettelee uusia, helppoja reseptejä livenä joka torstai klo.17.00! Ensimmäisessä lähetyksessä valmistui herkullinen Tofu Bowl.

 • Alexandran kasvisopas

  Luonnon tarjoamat vitamiinit ja mineraalit.

  Alexandra kirjoittaa lyhyesti siitä, mitä vitamiineja ja mineraaleja tärkeimmät kasviksemme ja yrttimme sisältävät. Opimme myös, mitkä kasvit auttavat mihinkin vaivaan ja mitä tunnettuja ja yllättäviä vaikutuksia niillä voi olla meille ja ympäristöllemme.