Hyppää pääsisältöön

Voita & Sokeria: Räppäri Uniikin thaimaalainen massaman curry

Voita & Sokeria -sarjassa Uniikin massaman curry.
Voita & Sokeria -sarjassa Uniikin massaman curry. Kuva: Yle curry

Voita & Sokeria -sarjassa maistellaan makuja maailmalta, kun räppäri Uniikki valmistaa mieliruokaansa massaman currya. Uniikin mielestä hyvä ruoka tehdään tuoreista raaka-aineista. Liika hifistely ei ole hänen makuunsa vaan hyvä ruoka on melko simppeliä. Ruoka kuuluu olennaisena osana myös matkusteluun. Ja matkoilta on löytynyt tämäkin ruokalaji.

Thaimaalainen massaman curry

3 - 4 kynttä valkosipulia
nippu kevätsipulia
4 - 6 perunaa
300g maustamatonta broilerin fileetä
nippu korianteria
tölkki kookosmaitoa/kookoskermaa
3 limettiä
2 - 3 rkl kalakastiketta
puoli purkkia massaman currytahnaa
kourallinen cashew- tai maapähkinöitä
öljyä
Halutessasi lisää oman maun mukaan chiliä/kaffir lime -lehtiä/kanelia kardemummaa sen mukaan miten tulista (tai jouluista) haluat.

Pilko ja keitä perunat. Lisää pannulle öljy, ruskista hetki kevätsipulia ja valkosipulia, lisää joukkoon kana. Kun kana on kypsää lisää joukkoon kookosmaito, massaman-tahna, kalakastike ja purista kahden limen mehut. Sekoita kunnes tahna on liuennut kookosmaitoon, lisää loput mausteet, perunat ja pähkinät.

Tarjoile riisin kera ja koristele limettilohkoilla, rouhitulla pähkinällä ja korianterilla.

Voita ja Sokeria -sarjassa tehdään räppäri Uniikin massaman currya.
Voita ja Sokeria -sarjassa tehdään räppäri Uniikin massaman currya. Voita ja Sokeria -sarjassa tehdään räppäri Uniikin massaman currya. Kuva: Yle uniikki
  • Ankea suomalainen ruokakulttuuri jäi menneille vuosikymmenille

    Makumaisemamme kansainvälistynyt viime vuosina.

    Suomalainen ruokaperinne on muuttunut vaurastumisen ja yhteiskunnallisen kehityksen myötä. Kansainvälistyminen ja uudet raaka-aineet muokkaavat makutottumuksiamme. Yhä useampi myös ilmentää identiteettiään ja arvojaan ruuan kautta. Voidaanko enää edes puhua käsitteestä "suomalainen ruokakulttuuri"?

  • Kioski FOOD: helpot linssiburritot

    Tässä ohje nopeisiin ja helppoihin linssiburritoihin.

    Kioski FOOD on uusi ruokakanavaYouTubessa ja Instagramissa. Sara Parikka kokkaa ja opettelee uusia, helppoja reseptejä livenä joka torstai klo 17.00! Nopeat linssiburritot: 2,5 dl vettä 1dl kuivia, punaisia linssejä 1/2 dl tummaa soijarouhetta puolikas tölkki tomaattimurskaa 3 rkl rypsiöljyä 1 kasvisliemikuutio 2 kynttä valkosipulia 1 sipuli pippuria voit la

Lue myös - yle.fi:stä poimittua

Uusimmat sisällöt - Ruoka