Hyppää pääsisältöön

Euroviisut valtasi Twitterin

Euroviisujen finaali sai ihmiset liikkeelle Twitterissä. Lauantain aikana julkaistiin maailmanlaajuisesti jopa yli 4,5 miljoona twiittiä ja Suomessakin pitkästi yli 40 000. Kaiken kaikkiaan hashtagilla euroviisut on julkaistu Suomessa lähemmäs 100 000 twiittiä.

Euroviisufinaalin twiitatuin hetki Suomessa oli odotetusti heti Softenginen esiintymisen jälkeen. Tuolloin julkaistiin yhden minuutin aikana 724 #euroviisut-twiittiä. Tätä ennen myös Puolan esitys aiheutti piikin tilastoissa.

Myös sen jälkeen kun Ruotsin Sanna Nielsen sekä Ranska olivat esiintyneet julkaistiin suhteellisen paljon twiittejä, ja Softenginen somepiikin jälkeen myös Tanskan Basim sekä Alankomaat näkyivät selvästi nousuina tilastoissa.

Luonnollisesti viisuvoittajan selvitessä näkyi tilastossa myös nousua, joskin tämä jäi aika pieneksi. Luonnollinen syy on siinä, että kello oli Suomessa tuolloin jo yli yhden yöllä.

Euroviisujen finaaliviikko osoittaa, että sosiaalinen media on vakiinnuttanut asemansa Euroviisujen oheistuotteena. Tästä kertoo lähemmäs 100 000 suomalaista Euroviisut-twiittiä aina viisujen esikatselumaratonista Conchita Wurstin voittajaesitykseen saakka.

Finaali - linkit esityksiin

 1. Ukraina, Mariya Yaremchuk - Tick - Tock
 2. Valko-Venäjä, Teo - Cheesecake
 3. Azerbaidžan, Dilara Kazimova - Start A Fire
 4. Islanti, Pollapönk - No Prejudice
 5. Norja, Carl Espen - Silent Storm
 6. Romania, Paula Seling & OVI - Miracle
 7. Armenia, Aram MP3 - Not Alone
 8. Montenegro, Sergej Ćetković - Moj Svijet
 9. Puola, Donatan & Cleo - My Słowianie - We Are Slavic
 10. Kreikka, Freaky Fortune feat. RiskyKidd - Rise Up
 11. Itävalta, Conchita Wurst - Rise Like a Phoenix
 12. Saksa, Elaiza - Is it right
 13. Ruotsi, Sanna Nielsen - Undo
 14. Ranska, TWIN TWIN - Moustache
 15. Venäjä, Tolmachevy Sisters - Shine
 16. Italia, Emma - La Mia Città
 17. Slovenia, Tinkara Kovač - Round and round
 18. Suomi, Softengine - Something Better
 19. Espanja, Ruth Lorenzo - Dancing in the rain
 20. Sveitsi, Sebalter - Hunter Of Stars
 21. Unkari, András Kállay-Saunders - Running
 22. Malta, Firelight - Coming Home
 23. Tanska, Basim - Cliche Love Song
 24. Alankomaat, The Common Linnets - Calm After The Storm
 25. San Marino, Valentina Monetta - Maybe (Forse)
 26. Iso-Britannia, Molly - Children of the Universe
 • Euroviisut valtasi Twitterin

  Euroviisuista lähetettiin ennätysmäärä tweettejä

  Euroviisujen finaali sai ihmiset liikkeelle Twitterissä. Lauantain aikana julkaistiin maailmanlaajuisesti jopa yli 4,5 miljoona twiittiä ja Suomessakin pitkästi yli 40 000. Kaiken kaikkiaan hashtagilla euroviisut on julkaistu Suomessa lähemmäs 100 000 twiittiä.

 • Suomi yhdestoista Euroviisuissa

  Suomen euroviisuedustaja Softengine sijoittui kappaleellaan Something Better hienosti sijalle yksitoista. Tämän vuoden Euroviisut voitti Itävallan Conchita Wurst kappaleellaan Rise Like a Phoenix. Toiseksi sijoittui Alankomaiden The Common Linnets ja kolmas oli Ruotsin Sanna Nielsen.

 • Suomen finaalipaikka sai Twitterin kiehumaan

  Suurin Twitter-piikki Euroviisujen toisessa semifinaalissa osui Suomen finaalipaikan selviämisen ajankohtaan. Tuolloin #euroviisut-twiittejä tuli noin 300 kappaletta minuutissa. Tiedot ilmenevät Ylen keräämästä Twitter-tilastotiedosta.