Hyppää pääsisältöön

Franchising on yhteistoimintaa

Franchising on yhteistoimintaa
Franchising on yhteistoimintaa franchising

Franchisingilla tarkoitetaan kahden itsenäisen yrityksen yhteistoimintaa. Tavoitteena on, että toiminta on molemmille kannattavaa.

Emoyrityksellä on testattu ja valmis liiketoimintakonsepti, jonka franchising-yrittäjä saa haltuunsa määräajaksi maksua vastaan. Näin uusi yrittäjä pääsee osalliseksi käytännössä kannattavaksi todettua liiketoimintamallia.

Franchising Ruotsissa

Ruotissa on noin 700 franchising-ketjua, joissa on mukana vajaa 30 000 franchiseyrittäjää. Elinkeino työllistää Ruotsissa noin 110 000 ihmistä. Ruotsissa on omat etujärjestönsä niin franchise-antajille eli ketjuille kuin franchise-ottajille eli yrittäjille.

Ruotissa franchisingia säädellään lailla. Ruotsin franchisingyrittäjien mielestä laki kaipaa terävöittämistä ja järjestö ajaa lainsäädännön muutosta.

Xtravaganza on
ruotsalainen ketju

Xtravaganza on alunperin ruotsalainen painonhallintaan ja elämänmuutokseen keskittynyt ketju. Ensimmäiset yrittäjät aloittivat Suomessa 2000-luvun puolivälin jälkeen. Pohjoismaiden lisäksi Xtravaganza on toiminut ainakin Englannissa, Kroatiassa sekä Kiinassa.

Kommentit