Hyppää pääsisältöön

Heikki Reivilä: Ryöstö

Kirjailija Heikki Reivilä
Kirjailija Heikki Reivilä Kirjailija Heikki Reivilä Kuva: Teos heikki reivilä

Veljekset Eero, Punttu ja Pyry haluavat välttää perintöveron ja ryhtyvät jakamaan perintöosiaan. Heidän äitinsä on juuri kuollut ja isä henkitoreissaan teholla. Aikuiset veljekset huomaavat tilaisuutensa tulleen, mutta isä virkoaa ja asiat mutkistuvat muutenkin monella tavalla.

Kirjailija Heikki Reivilä on kirjoittanut vauhdikkaan veijariromaanin rikastumisen sietämättömästä vaikeudesta. Rahan tekeminen kuolemankielissä olevien kustannuksella ei näytä onnistuvan laillisesti kuin lääkäreille.

Ylilääkäri, kardiologi Grynewaldt neuvoo nukutuslääkäri Talvelalle kahvipöydässä mistä elimestä saa parhaan tuoton.

Lääkäreillä ja veljeksillä on sama päämäärä: rikastuminen sairaitten ihmisten kustannuksella. Veljekset yrittävät tehdä sen vilungilla ja lääkärit muka rehellisesti. Romaanissa Suomi on siinä jamassa, että vain petoksella pystyy rikastumaan.

Ryöstö ei kuvaa vain veljesten kohellusta, vaan hyvin myös Kotkan kurjistumista ja koko Suomen muuttumista.

Kirjailija Heikki Reivilä keskustelee kirjastaan Ryöstö toimittaja Seppo Puttosen kanssa.

Yle Areena: Viikon kirja - Heikki Reivilä: Ryöstö

Yle Areena: Aamun kirja - Heikki Reivilä

Lisää ohjelmasta

  • Ihmisen elämä on yksi iso treenileiri

    Aimo ja Köpi soutavat 700 km Kustavista Hailuotoon parissakymmenessä vuorokaudessa. Näin teki myös Juha Hurme ystävänsä kanssa. Fyysisen rutistuksen aikana miehet keskustelevat taiteesta ja yleensäkin ihmisenä olemisesta. Näin syntyi Hurmeen romaani Nyljetyt ajatukset. - Kyllä se hiukan raskasta oli, mutta se oli myös ihanaa.

  • Meri Kuusisto: Amerikkalainen

    Amerikkalainen jalkapallo vaippoihin lastenvaunuihin ja kaupungille. Siinä asetelma ajatusleikille, jolla esikoiskirjailija Meri Kuusisto testaa lukijoiden käsityksiä äitiydestä ja naiseudesta.

Uusimmat sisällöt - Kirjat