Hyppää pääsisältöön

Näin Softengine on kehittynyt vuosien varrella – kuuntele bändin Kellari-demo vuodelta 2011

Suomen euroviisuedustaja Softengine pärjäsi hienosti. Bändi pääsi edustamaan Suomea Uuden musiikin kilpailun kautta ja sai kilpailun edetessä myös levytyssopimuksen. Ennen menestystään Softengine latasi demokappaleen YleX:n Kellariin.

Softengine viisuhumussa.

YleX:n Uuden musiikin iltavuoro esittelee radiossa ja netissä demoasteella olevia kellaribändejä ja artisteja maanantaista torstaihin. Myös Softengine oli lähettänyt SoftengineYleX:n Kellariin tuolloin ladattu kappale kantaa nimeä:_ We Are Talkin' To Myself. _YleX:n Uuden musiikin toimittajat kuvasivat biisiä heleän raikkaaksi. Kappale sai kehuja muun muassa melodiasta ja siitä, että soittajien nuoruus paistaa kappaleesta läpi. Tuolloin kaikki Softenginen jäsenet olivat vielä ala-ikäisiä.

Kuuntele demobiisi:

UMK 2014

Joulukuussa 2013 Uuden musiikin kilpailussa nähtiin Softenginen esittävän ensimmäistä kertaa tuomaristolle heidän Something Better -kappaleensa.

Softengine esiintyi suorassa Uuden musiikin kilpailun ensimmäisessä karsintalähetyksessä Helsingin Peacock-teatterissa 11.1.2014.

Uuden musiikin kilpailun finaalissa solisti Topi oliSoftenginen laulaja kipeänä – ei pystynyt harjoittelemaan UMK-finaalia varten
, joten harjoittelut UMK-finaalia varten jäivät todella vähäisiksi. Yhtye voitti kuitenkin koko kisan ja valittiin Suomen euroviisuedustajaksi Kööpenhaminaan. Softengine teki kisan edetessä usean albumin kattavanUMK-kilpailija Softengine allekirjoitti levydiilinSony Musicin kanssa samana vuonna.

Euroviisut

Euroviisuissa ensin tiensä finaaliin selvittänyt Softengine pärjäsi kisassa hienosti. Ylistystä tuli sosiaalisessa mediassa muun muassaSoftengine Ricky Gervaisin twiitistä: Sairaan iso buustisekä brittinäyttelijä ja koomikko Stephen Frylta. Molemmat mainitsivat Softenginen voittajasuosikikseen.

Softenginen 11. sija Euroviisujen finaalissa on Suomen paras sijoitus sitten Lordin voiton. Kyseessä on osallistujamaihin suhteutettuna myös Suomen kaikkien aikojen toiseksi paras sijoitus Euroviisuissa. Marion Rung sijoittui aikoinaan kuudenneksi, maita oli silloin mukana 17 ja tällä kertaa 37.

- Vedettiin vaan täysillä. Toivottiin sormet ja varpaat pystyssä, että kameramiehet pysyvät messissä, yhtyeen solisti Topi kommentoi finaaliesitystä YleX Aamussa.

Softengine julkaisee pian Yellow House -nimisen sinkkunsa. Lisäksi on edessä albumijulkaisu ja keikkoja.

- Kreikan esiintyjien kanssa puhuttiin yhteistyöstä viisujen aikana. Saa nähdä, mitä tapahtuu, Softenginen kundit kommentoivat YleX Aamussa.

Lähteet: YleX Kellari, YleX Aamu, Yle Areena