Hyppää pääsisältöön

RSO kantaesittää Juhani Nuorvalan orkesteriteoksen ja Veli Kujalan käyrätorvitrion

RSO kantaesittää 16.5. Juhani Nuorvalan orkesteriteoksen Septimalia. Kapellimestari Santtu-Matias Rouvalin johdolla kuullaan myös Tšaikovskin neljäs sinfonia sekä Korngoldin viulukonsertto, jonka solistina soittaa urallaan hurjassa nousukiidossa oleva Vilde Frang. Ennen konserttia klo 18 Juhani Nuorvala ja Santtu-Matias Rouvali keskustelevat kantaesityksestä Konserttisalissa. Myöhäisillan kamarimusiikissa kuullaan Veli Kujalan käyrätorvitrion kantaesitys. Kauden viimeisessä kamarimusiikkikonsertissa 18.5. RSO:n muusikot esittävät Niinimäen, Harbisonin ja Berkeleyn teoksia.

Norjalainen Vilde Frang on tullut tunnetuksi erinomaisesta musiikillisesta ilmaisustaan sekä virtuoositeetistään. Hän esiintyi vain 12-vuotiaana Oslon filharmonikkojen solistina huippukapellimestari Mariss Jansonsin johdolla. Sittemmin Frang on soittanut niin Lontoon kuin Wieninkin filharmonikkojen kanssa. Vuonna 2012 hänelle myönnettiin Credit Suisse Young Artist -palkinto. Kamarimusiikkia Frang soittaa mm. Gidon Kremerin, Yuri Bashmetin, Martha Argerichin, Truls Mørkin ja Anne-Sophie Mutterin kanssa. Hän on esiintynyt mm. Lontoon Proms-festivaalilla, Schleswig-Holsteinin musiikkijuhlilla sekä Verbierin ja Luzernin festivaaleilla. Lähitulevaisuudessa Frang vierailee mm. Mahler-kamariorkesterin ja Philharmonia-orkesterin solistina sekä tekee kiertueen Baselin kamariorkesterin kanssa. Lisäksi hän pitää resitaalikonsertteja mm. Lontoon Wigmore Hall’ssa ja Zürichin Tonhallessa.

Santtu-Matias Rouvalin kapellimestariura on edennyt lyhyessä ajassa suurin harppauksin. Vuonna 2007 Leif Segerstamin, Jorma Panulan ja Hannu Linnun johdolla alkaneiden kapellimestariopintojen ohella Rouvali on jo ehtinyt johtaa merkittäviä sinfoniaorkestereita niin kotimaassa kuin ulkomaillakin. Rouvali aloitti syksyllä 2013 Tampere Filharmonian taiteellisena johtajana ja Kööpenhaminan filharmonisen orkesterin päävierailijana. Hän on myös Tapiola Sinfoniettan taiteellinen partneri.

Konsertti lähetetään suorana Yle Radio 1:ssä ja verkossa (yle.fi/rso).

Pe 16.5. klo 19
PERJANTAISARJA 14
Santtu-Matias Rouvali, kapellimestari
Vilde Frang, viulu
Nuorvala: Septimalia, kantaesitys (Ylen tilaus)
Korngold: Viulukonsertto
Tšaikovski: Sinfonia nro 4

ENNEN KONSERTTIA klo 18, Konserttisali:
Kantaesitys! Säveltäjä Juhani Nuorvala ja
kapellimestari Santtu-Matias Rouvali keskustelevat.

MYÖHÄISILLAN KAMARIMUSIIKKI
Jukka Harju, käyrätorvi, Reeta Maalismaa, viulu, Jouko Laivuori, piano
Kujala: Lairë, kantaesitys

Liput: 25 / 20 / 15 (eläk.) / 7 €

 • Koronarajoitukset aiheuttavat muutoksia RSO:n maaliskuun konserttiohjelmiin

  Ohjelmassa mm. Brahmsin klarinettikonsertto.

  Ennakkotiedoista poiketen RSO esittää konserteissaan 10.─24.3. pienten kokoonpanojen kamarimusiikkia orkesteriteosten sijaan. Ohjelmassa on kamarimusiikkikirjallisuuden suuria klassikoita, kuten Olivier Messiaenin Aikojen lopun kvartetto sekä Johannes Brahmsin klarinettikvintetto.

 • Oona Koivukangas, sello

  Oonan konserttikappale on Dvořákin Rondo.

  Oona Koivukangas (s. 2003) aloitti sellonsoiton opiskelun 6-vuotiaana Länsi-Helsingin musiikkiopistossa ensin Marion Göbelin ja myöehmmin Tuomas Lehdon johdolla. Vuonna 2018 Oona jatkoi Lehdon ohjauksessa Taideyliopiston Sibelius-Akatemian nuorisokoulutuksessa. Oona on myös Selloakatemian oppilas. Oona on osallistunut mm.

 • Venla Lahti, kontrabasso

  Venla esittää RSO:n kanssa Bottesinin kappaleen.

  Venla Lahti aloitti kontrabasson soiton vuonna 2009 Itä-Helsingin musiikkiopistossa. Siellä hän opiskeli pääosin Tarja Nybergin johdolla. Syksyllä 2017 Venla jatkoi opintojaan Sibelius-Akatemian nuorisokoulutuksessa, jossa hänen opettajanaan toimii Lasse Lagercrantz. Venla on esiintynyt paljon sekä solistina että kamarimusiikkikokoonpanoissa. Orkesterikokemusta Venlalle on kertynyt mm.

 • Ilona Turriago, trumpetti

  Ilona esittää Goedicken Konserttietydin.

  Ilona puhalsi trumpettiin ensi kerran 3-vuotiaana Lieksan Vaskiviikon lastenkonsertin soitinkokeilussa. Punaisen taskutrumpetin sointi viehätti, joten Ilona aloitti soittamisen 5-vuotiaana Aki Välimäen johdolla. 6-vuotiaana Ilona jatkoi opiskelua Tampereen konservatoriossa, jossa häntä ovat opettaneet Tapio Kilpinen ja Juha Untala, sekä viimeiset kaksi vuotta Aki Välimäki.