Hyppää pääsisältöön

Sandhjan debyyttialbumi päästää kuulijan lähelle

YleX:n Viikon albumina soi Sandhjan Gold. Kuuntele albumi täältä!

Sandhja // Kuva: Essi Lamppu

Sandhja julkaisee 23. toukokuuta Gold-debyyttialbuminsa, jonka kansikuvassa istuu Disney-elokuvan Pocahontas-tyttöä muistuttava artisti. Levy on täynnä popsoundeja, mutta kappaleet yllättävät myös näyttämällä artistista myös balladi- ja kantripuolen. Raikas pop-albumi ei syntynyt hetkessä, sillä levyä työstettiin kokonaiset viisi vuotta. Nyt 23-vuotias Sandhja kirjoitti levyn ensimmäisiä kappaleita vasta 18-vuotiaana.

- Pystyn edelleen seisomaan nuorena kirjoittamieni kappaleiden takana. Tunteet, joista silloin kirjoitin olivat aitoja. Hioimme pari vuotta sitten saadun levytyssopimuksen myötä vielä vanhatkin kappaleet, Sandhja kertoo YleX:lle.

Sandhjalle laulajan ura on aina ollut selkeä tavoite huolimatta siitä, että hän on levynteon lomassa suorittanut lukion ja on myös viittä vaille valmis sairaanhoitaja.

- Olin 4-vuotias kun totesin, että haluan olla laulava, ratsastava eläinlääkäri. Sairaanhoitajanpaperit voivat ajaa eläinlääkärin osaa haaveessani, mutta nyt on laulupuoli kohdillaan. Luulen, että minulla on ollut jo hyvin nuorena lahjoja tähän, mutta ehkä lahjojakin enemmän tahtoa!

Sandhjan juuret tulevat Intiasta, mutta hän kertoo perineensä Etelä-Amerikan Guyanassa asuvalta isoisoäidiltään laulunlahjat. Sandhja pitää tärkeänä, että hänen taustansa kuuluu musiikissa. Laulajan mukaan intialaiset juuret näkyvät hänen tyylissään sanoa asiat suoraan: tunteikas nainen haluaa puhua ehdottoman rehellisesti tunteistaan.

- Minulla on kaksi kulttuuria, ja se on vahvuuteni. Guyanasta olen saanut suorasanaisuuden, raikuvan naurun, temperamentin ja vahvat tunteet, kertoo Sandhja.

Pitkään työstetyllä Gold-albumilla on raikasta soulahtavaa poppia, oman elämän tarinoita ja tunteikkaita sanoituksia. Sandhja kuvaa albumiaan voimakkaaksi ja nuorekkaaksi.

- Silmät tulvahtavat täyteen kyyneleitä ajatellessani albumin julkaisua, sillä tässä on ollut niin monta asiaa päällekkäin. Nyt kun kaikki on valmista, tajuan kuinka iso juttu tämä on. Unelmani on toteutunut, kertoo Sandhja YleX:lle kostein silmin.

Artisti elää päivä kerrallaan ja keskittyy täysillä Suomen markkinoille, mutta suunnitelmat ulkomaille on myös jo tehty.

- Ulkomaat ovat mielessä, sen suhteen on unelmia ja tavoitteita, ja olemme tehneet toimintasuunnitelmia sitä varten. Uskon, että levylläni olisi Suomen rajojen ulkopuolelle potentiaalia. Suomi on kotimaani ja täältä on hyvä aloittaa. Jos suomalaiset tykkäävät musiikistani, niin uskon, että ulkomaillakin tykätään. Suomalaiset lämpenevät hitaasti, mutta jos he lämpenevät niin, he ovat artistille uskollisia. Suomalaisia musiikin kuuntelijoita ei pidä koskaan aliarvioida, Sandhja toteaa.

Kuuntele Sandhjan kertomuksia ja mietteitä Gold-levystä kuluvalla viikolla YleX:stä joka arkipäivä Uuden musiikin aamu- sekä iltavuorossa!

Lähteet: YleX Viikon albumi -haastattelu