Hyppää pääsisältöön

Huippuartistit soittavat ilmaiskonsertin keikkapaikan puolesta

Elävän musiikin yhdistys ELMU ry järjestää vuosien tauon jälkeen Kaivopuiston Kansanjuhlan Helsingissä perjantaista lauantaihin 1.-2. elokuuta.

Von Hertzen Brothers // Kuva: http://www.vonhertzenbrothers.com

Kansanjuhlan teemana on Pro Konepaja -hanke uuden 3 000 hengen areenan saamiseksi Helsinkiin. Konsertin artisteja ovat muun muassa Von Hertzen Brothers, Stam1na, Club for Five ja J. Karjalainen .Lisää artisteja ja yksityiskohtainen esiintymisaikataulu paljastetaan lähempänä konserttia. Mukana on myös klassista musiikkia, hip hopia, elektronista musiikkia sekä lastenohjelmaa.

Kansanjuhlaan on vapaa pääsy. Erillisen Pro Konepaja Bäkkäri -lipun ostaneet pääsevät nauttimaan Kaivopuiston ohella myös Kaivohuoneen palveluista. Konepajahallin tulevaisuutta ELMU ry:n areenana voi tukea ostamalla 95 euron hintaisen Pro Konepaja Bäkkäri -lipun, jolla pääsee Kaivohuoneelle. Myynnissä on molemmille päiville rajoitettu määrä lippuja. Lippujen myynti alkaa Tiketissä torstaina 15. toukokuuta 2014 klo 12. Lippujen tuotto ohjataan ELMU ry:n työhön hankkeen toteutumiseksi.

- Nyt on aika saada Pro Konepaja -hanke suuren yleisön tietoisuuteen. Artistit ovat lähteneet tukemaan hanketta, koska sille on valtava kysyntä: jo kymmeniä vuosia on puhuttu, että vastaavan kokoinen musiikin ja esittävän taiteen sali puuttuu Helsingistä. Haluamme kutsua kansalaiset mukaan keskusteluun ja korostaa, että kyseessä on kaikkien helsinkiläisten hanke, kertoo ELMU ry:n hallituksen puheenjohtaja Mika Erkkilä.

Toteutuessaan Helsingin Telakkakadulla sijaitseva Konepajahalli olisi pääkaupunkiseudulta tällä hetkellä puuttuva muunneltava konserttihalli, johon mahtuisi jopa 3 000 henkilöä. Naapuriin saataisiin myös 14 treenikämppää. Nosturin paikalle suunniteltavan asuntorakentamisen vuoksi ELMU ry:n on löydettävä toiminnalleen uudet tilat. Kaupunginjohtaja on asettanut työryhmän miettimään ELMU ry:lle jatkosijoituspaikkaa Konepajahalli ensisijaisena vaihtoehtona.

Nosturissa treenaava Von Hertzen Brothers on vahvasti mukana Konepajahallin tukijoukoissa.

- Monipuolisemman livetarjonnan lisäksi hallin yhteyteen tulevat muut tilat parantaisivat muusikoiden työskentelyolosuhteita. Mitä paremmat puitteet kulttuurintekijöille luodaan, sitä monipuolisempaa kulttuuria syntyy. Nyt olisi korkea aika ajatella Suomi-brändiä myös kevyen musiikin näkökulmasta: viime vuosikymmenet ovat osoittaneet, että meillä on maailmanluokan tekijöitä. Tätä potentiaalia pitäisi lähteä tukemaan ja hyödyntämään, VHB kommentoi.

Ensimmäinen Kaivopuiston Kansanjuhla järjestettiin vuonna 1978, josta alkaen tapahtuma toistui aina vuoteen 1999 asti. Helsinkiläiset oppivat odottamaan kesäistä ilmaistapahtumaa ja konsertteihin saapui parhaimmillaan jopa 50 000 kävijää. Sittemmin ELMU on järjestänyt Nosturin tapahtumien ohella Kesäkaivari- ja Alppipuiston Kansanjuhla -tapahtumia.

Lähteet: Elmu