Hyppää pääsisältöön

Tuomas Enbuske: Näitä twiittejäni kadun

Tuomas Enbuske kertoo olevansa Twitterissä impulsiivinen, ja joskus tämä luonteenpiirre kostautuu.

Tuomas Enbuske YleX Etusivussa // Kuva: YleX Etusivu

Tuomas Enbuske on kirjoittanut #Twitterkirja-nimisen e-kirjan Alexander Stubbin kanssa, ja kummallakin miehellä on tarpeeksi kannuksia kyseisen oppaan kirjoittamiseen. Enbuskella on seuraajia Twitterissä lähemmäs 70 tuhatta, ja Stubbilla yli satatuhatta. Seuraajia Stubbilla saattaa olla enemmän, mutta Enbuske twiittaa huomattavasti aktiivisemmin - Stubbin kolmetoistatuhatta twiittiä kalpenevat Enbusken liki kolmenkymmenentuhannen liverryksen rinnalla.

Enbusken mukaan paras keino suuren seuraajamäärän haalimiseen onkin twiitata mahdollisimman aktiivisesti, joskin toisinaan impulsiivinen twiittailu on saanut miehen myös katumapäälle.

- Kadun twiittejä, jotka olen kirjoittanut kännissä, vaikka ne eivät olekaan olleet mitään pahoja, Enbuske sanoo.

Myös eräs Ylen A2-ohjelman kannabisiltaan liittynyt twiitti on jäänyt kummittelemaan Enbusken mieleen.

- Twiittasin jotain tyyliin "paljastuukohan pipopää kannabiksen vastustajaksi", ja myöhemmin kyseisen henkilön sairaus paljastui. En kuitenkaan kokenut pilkanneeni kyseistä henkilöä, vaan pohdin pelkästään ohjelman dramaturgiaa. Pahoittelin kuitenkin ja pyysin twiittiäni anteeksi, Enbuske kertoo.

Enbuske muistuttaakin, että Twitterissä saa tehdä virheitä aivan samalla tavalla kuin maailmassa muutenkin - ja samaan tapaan virheitään voi myös pahoitella ja pyytää anteeksi.

Kuuntele koko haastattelu alta.

Lähteet: YleX Etusivu