Hyppää pääsisältöön

Aurinkokuntamme seitsemän ihmettä

Tienviitta Death Valleyssä Kaliforniassa
Death Valley Kaliforniassa on maapallon kuivimpia paikkoja. Silti se ei ole oikeasti kuollut. Tienviitta Death Valleyssä Kaliforniassa Kuva: BBC/Kev White brian cox

Brittiläisen fyysikon ja huippusuositun tiedetoimittajan Brian Coxin sarjassa esitellään aurinkokuntamme planeettojen ihmeellistä luontoa.

Toisilla taivaankappaleilla on luonnonihmeitä, jollaisia maapallolla voi tuskin kuvitella: tuhansien kilometrien korkeuteen kohoavia jääsuihkulähteitä, salaperäisiä, meille täysin vieraiden nesteiden muodostamia järviä...

Kuitenkin toisten planeettojen oloja voi monissa suhteissa verrata maapallon pinnan äärimmäisiin olosuhteisiin. Jos elämä voi selviytyä umpijäässä tai rutikuivalla aavikolla, niin miksei yhtä hyvin Marsissa tai Saturnuksen kuissa? Brian Cox vierailee myös maapallon merkillisimmissä maisemissa havainnollistaakseen, miten hämmästyttävässä aurinkokunnassa elämme.

Yle Teema

Teema Twitterissä ja Facebookissa