Voita & Sokeria -sarjassa tapaamme HIFK:n jääkiekkoilija Juuso Puustisen, joka valmistaa lätkäpiireissä Pääkallo-nimellä tunnetun urheilijoiden hiilaripommin.
Jääkiekkoilijat tarvitsevat hiilihydraatteja ja proteiinia jaksaakseen harjoitella ja pelata. Puustinen kokkaa paljon pastapohjaisia ruokia, joista saa energiaa peleihin. Ruuan kylkeen Juuso Puustinen tekee salaatin, josta saa vitamiineja ja hivenaineita.
Pääkallo on jääkiekkoilijoiden perusruokaa.
Pääkallo
1 sipuli
400 g jauhelihaa
400 g tummaa makaronia
öljyä tai voita paistamiseen
Taco spice mix -mausteseos
1 kurkku
2 tomaattia
jäävuorisalaatti
1 paketti aurinkokuivatuilla tomaateilla maustettua salaattijuustoa
Sipuli kuoritaan, pilkotaan ja kuullotetaan öljyssä. Jauheliha ruskistetaan sipulin joukossa. Lisätään Taco-maustesekoitus ja desi vettä. Lämpö laitetaan minimiinsä. Makaronit keitetään ohjeen mukaan miedosti suolatussa vedessä, valutetaan ja sekoitetaan jauhelihaan.
Salaatinlehdet revitään kulhoon, mukaan paloitellaan kurkkua ja tomaatteja. Lopuksi annokseen sekoitetaan paketti aurinkokuivatuilla tomaateilla maustettua salaattijuustoa öljyssä, öljyineen. Öljy toimii salaatinkastikkeena.