Hyppää pääsisältöön

Voita & Sokeria: Juuso Puustisen hiilaripommi

Juuso Puustisen hiilaripommi.
Juuso Puustisen hiilaripommi. Kuva: Yle voita & sokeria

Voita & Sokeria -sarjassa tapaamme HIFK:n jääkiekkoilija Juuso Puustisen, joka valmistaa lätkäpiireissä Pääkallo-nimellä tunnetun urheilijoiden hiilaripommin.

Jääkiekkoilijat tarvitsevat hiilihydraatteja ja proteiinia jaksaakseen harjoitella ja pelata. Puustinen kokkaa paljon pastapohjaisia ruokia, joista saa energiaa peleihin. Ruuan kylkeen Juuso Puustinen tekee salaatin, josta saa vitamiineja ja hivenaineita.

Pääkallo on jääkiekkoilijoiden perusruokaa.

Pääkallo

1 sipuli
400 g jauhelihaa
400 g tummaa makaronia
öljyä tai voita paistamiseen
Taco spice mix -mausteseos

1 kurkku
2 tomaattia
jäävuorisalaatti
1 paketti aurinkokuivatuilla tomaateilla maustettua salaattijuustoa

Sipuli kuoritaan, pilkotaan ja kuullotetaan öljyssä. Jauheliha ruskistetaan sipulin joukossa. Lisätään Taco-maustesekoitus ja desi vettä. Lämpö laitetaan minimiinsä. Makaronit keitetään ohjeen mukaan miedosti suolatussa vedessä, valutetaan ja sekoitetaan jauhelihaan.

Salaatinlehdet revitään kulhoon, mukaan paloitellaan kurkkua ja tomaatteja. Lopuksi annokseen sekoitetaan paketti aurinkokuivatuilla tomaateilla maustettua salaattijuustoa öljyssä, öljyineen. Öljy toimii salaatinkastikkeena.

  • Ankea suomalainen ruokakulttuuri jäi menneille vuosikymmenille

    Makumaisemamme kansainvälistynyt viime vuosina.

    Suomalainen ruokaperinne on muuttunut vaurastumisen ja yhteiskunnallisen kehityksen myötä. Kansainvälistyminen ja uudet raaka-aineet muokkaavat makutottumuksiamme. Yhä useampi myös ilmentää identiteettiään ja arvojaan ruuan kautta. Voidaanko enää edes puhua käsitteestä "suomalainen ruokakulttuuri"?

  • Kioski FOOD: helpot linssiburritot

    Tässä ohje nopeisiin ja helppoihin linssiburritoihin.

    Kioski FOOD on uusi ruokakanavaYouTubessa ja Instagramissa. Sara Parikka kokkaa ja opettelee uusia, helppoja reseptejä livenä joka torstai klo 17.00! Nopeat linssiburritot: 2,5 dl vettä 1dl kuivia, punaisia linssejä 1/2 dl tummaa soijarouhetta puolikas tölkki tomaattimurskaa 3 rkl rypsiöljyä 1 kasvisliemikuutio 2 kynttä valkosipulia 1 sipuli pippuria voit la

Lue myös - yle.fi:stä poimittua

Uusimmat sisällöt - Ruoka