Hyppää pääsisältöön

Yle käynnistää Uutis- ja ajankohtaistoiminnan uudistushankkeen

Yle käynnistää Uutis- ja ajankohtaistoiminnassaan toimintamallin uudistuksen, jonka tavoitteena on parantaa kykyä tuottaa vaikuttavia sisältöjä erityisesti uusiin käyttötapoihin ja -tilanteisiin.

Uudistus ottaa toimitusten työssä ja sisällöissä erityisesti huomioon mobiilin internetin merkityksen nopean kasvun. Älypuhelinten ja tablettien osuus on jo lähes puolet Ylen uutis- ja urheilupalvelujen internet-käytöstä. Uudistuksessa verkkojulkaiseminen hajautetaan kaikkiin aihekohtaisiin toimituksiin, lähemmäs tekijöitä, ja erityisesti suorien verkkolähetysten rooli korostuu.

“Yle on noussut viime vuosina toimintamallillaan Euroopassa kansainväliseksi esikuvaksi. Tavoitteena on, että säilytämme tämän edelläkävijän aseman myös jatkossa”, kuvaa Uutis- ja ajankohtaistoiminnan johtaja Atte Jääskeläinen.

Uudistuksessa poistuu jako uutis- ja ajankohtaistoimituksiin. Toimitukset erikoistuvat aiheisiin, jotka ryhmitellään neljään aihekokonaisuuteen: Maailma, Suomi, Yhteiskunta ja Urheilu. Television ja radion lähetykset toimitetaan näihin erikoistuvissa toimituksissa, joilla on edelleen myös omia, juuri kyseistä lähetystä palvelevia toimittajia.

Uudistus auttaa Yleä vastamaan myös säästötarpeeseen, joka syntyy Yle-veron indeksikorotuksen jäädyttämisestä. Uudistuksella ei tavoitella henkilöstövähennyksiä.

Maanantaina 19.5. julkistettavaa visiota uudesta toimintamallista työstetään yhteistyössä henkilöstön kanssa, ja uusi toimintamalli otetaan käyttöön 2015 alussa.

Lisätiedot:
Atte Jääskeläinen, johtaja, vastaava päätoimittaja, Yle Uutis- ja ajankohtaistoiminta, puh. 09 1480 4903.