Hyppää pääsisältöön
Aihesivun Parasta nyt pääkuva

Parasta nyt: Musiikkiviihdettä Brita Koivusen muistoksi

Brita Koivunen
Brita Koivunen sävelet soivat

Monen muun 1950-luvun lopun naislaulajan tavoin Brita Koivunen nousi pinnalle iskelmälaulukilpailun kautta. Vuonna 1956 ilmestynyt käännösiskelmä Suklaasydän teki Britasta kertaheitolla supertähden. Suklaasydäntä seurasivat hitit Mustat silmät, Mamma tuo mies mua tuijottaa, Kuinka paljon rakkautta, Sävel rakkauden, Troikka ja monet muut.

Brita Koivunen esiintyi monissa iskelmäelokuvissa ja television musiikkiohjelmissa. Teeman Elävä arkisto näyttää Jojo-musiikkiviihdeohjelman vuodelta 1968, jossa Koivunen esittää suositut lastenlaulut Lohikäärme Puff, Saku Sammakko ja Miksi, miksi niin. Koivunen nähdään myös musiikki-ilottelussa Salon Musique eli vekkulia kosmetiikkaa (1963).

Lisäksi Teema esittää kaksi lyhytelokuvaa vuodelta 1959. Sävelet soivat -ohjelmassa kuullaan kolme laulua elokuvasta Suuri sävelparaati: Brita Koivusen Mamma, tuo mies mua tuijottaa, Pärre Förarsin Kerro kultainen kuu ja Laila Kinnusen Unissakävelijä. Lyhytelokuvassa Iskelmäkuvia Annikki Tähti esittää laulun Kun kukkii puiston puu, Brita Koivunen laulun Kuinka paljon rakkautta ja Vieno Kekkonen laulun La Cumparsita.

Elävä arkisto: Brita Koivunen
ti 20.5. klo 21.50, Yle Teema

Lue myös - yle.fi:stä poimittua