Hyppää pääsisältöön

Väite: Deittisovellus Tinder on Suomessa suositumpi kuin Twitter

Deittisovellus Tinder on mennyt suosiossa jo selkeästi Twitterin ohi, väittää mainostoimisto Miltton Creative. Kännykällä etsii seuraa yli satatuhatta suomalaista.

Läppäri // Kuva: YleX / JP Panttila

Deittisovellus Tinder nousi suomalaiseen julkisuuteen viimeistään helmikuussa, kun Shotsin olympiakisoissa urheilijat tunnustautuivat deittipalvelun käyttäjiksi.

Yhdysvaltalainen lumilautailija Jamie Anderson totesi haastattelussa Tinderin tarjonnan olevan hieman erilainen urheilijoita kuhisevassa Olympiakylässä kuin peruslähiössä. Aiheen saama mediahuomio näkyy myös Google Trends -työkalulla. Tinderiä alettiin syöttää Googlen hakukoneeseen kiihtyvällä tahdilla juuri olympialaisten aikaan. Hakusuosio on pysynyt tasaisena siitä lähten.

Googlen hakumäärissä Tinder ei yllä vielä Twitterin tasolle. Mainostoimisto Miltton Creativen strategin Mikko Hakkaraisen mukaan deittisovelluksesta on kuitenkin tullut muilla mittareilla suositumpi.

- Deittisovellus Tinderissä on reilut 100 000 aktiivikäyttäjää. Kun sinne kirjautuu, on merkitty käyttäjäksi. Twitterissä pitää twiitata ollakseen aktiivikäyttäjä, ja erään suomalaisen analyytikon mukaan Twitterissä on noin 40 000 aktiivista viikkokäyttäjää, Hakkarainen sanoo.

Tinderin käyttäjäluvut Mikko Hakkarainen on onkinut Facebookin mainostyökalusta, jossa mainostajat saavat tietoa ihmisten kiinnostuksen kohteista. Hakkaraisen mukaan luvut ovat luotettavia siksi, että mainostoimisto on aiemminkin tutkinut Facebookin keräämää dataa.

- Esimerkiksi Instagram on julkaissut aiemmin omia lukujaan ja vertailimme niitä ristiin mainostyökalun lukujen kannsa. Ne pitivät hyvin kutinsa.

Datan mukaan Tinderiä käyttää Suomessa 59 000 miestä ja 43 00 naista. Helsingissä palvelua käyttää 24 00 ihmistä, mutta myös Turusta, Tampereelta, Oulusta ja Jyväskylästä löytyy Milttonin mukaan paljon Tinderin käyttäjiä.

- Yleensä [netti]deittailu on ollut vähän tabu. Siitä ei ole välttämättä julkisesti huudeltu, mutta Tinderistä puhutaan. Kaveriporukoissa yleistä hupia on se, että katsotaan toisten Tindereitä ja vertaillaan deittejä.

Tinderin erikoisuus on, että sieltä hakevat seuraa myös varatut. Milttonin tietojen mukaan viisi prosenttia palvelun käyttäjistä on parisuhteessa.

- Se on hämmentävää. Varsinkin, jos parisuhteen molemmat puolet tekevät sitä. Haluaisin olla kärpäsenä katossa, kun he jäävät kiinni toisilleen.

Palveluun kirjaudutaan Facebookin kautta, joten parisuhdestatus saattaa olla keksittykin. Joillakin kun on tapana luoda kuvitteellisia parisuhteita esimerkiksi luomansa feikkiprofiin kanssa.

- Voi myös olla, että on haluttu käydä tutustumassa palveluun. Ainakin näin voi jälkeenpäin selittää.

Tinder ei ole Hakkaraisen mukaan Milttonin asiakas.

Aiheesta uutisoi ensimmäisenä [Nyt.fi.]()