Hyppää pääsisältöön

Elina Ravantti Ylen ulkomaantoimituksen päälliköksi

Ylen ulkomaantoimituksen päälliköksi on nimitetty yhteiskuntatieteiden maisteri Elina Ravantti, 48. Hän aloittaa tehtävässään 4.8.2014.

Tällä hetkellä Elina Ravantti työskentelee Ylen EU-kirjeenvaihtaja Brysselissä. Hänellä on pitkä ja monipuolinen kokemus Ylen uutistoiminnassa, Ravantti on toiminut mm. ulkomaantoimittajana ja Berliinin kirjeenvaihtajana. Vuosina 2011–2012 hän työskenteli Yleisradion yhteiskuntasuhdepäällikkönä.

Elina Ravantti ottaa vastuun Ylen ulkomaanuutisoinnin johtamisesta tilanteessa, jolloin ulkomaantoimitusta ja kirjeenvaihtajaverkkoa uudistetaan. Ulkomaantoimitus on jatkossa uutis- ja ajankohtaistoiminnan yhteinen toimitus, joka vastaa eri uutismuodoista kaikissa välineissä.

"Ylellä on selvä tahto uudistaa ja lisätä ulkomaanjournalismia. Elina Ravantti saa tämän hienon tehtävän", sanoo Ylen Uutis- ja ajankohtaistoiminnan johtaja Atte Jääskeläinen.

”Ylen ulkomaantoiminnassa työskentelee huippuammattilaisia, joiden asiantuntemuksen pyrimme saamaan vielä paremmin suomalaisten hyödyksi. Meidän pitää käyttää suomalaisilta saamamme rahat hyvin ja tehokkaasti. Se tarkoittaa uutistapahtumien ja ilmiöiden syventämistä ja uusien näkökulmien tarjoamista. Lisäksi se tarkoittaa sisältöjä, joita suomalaiset eivät tienneet toivovansa, ennen kuin saivat ne ulottuvilleen”, toteaa Elina Ravantti.

Nykyinen Ylen ulkomaantoiminnan päällikkö Reijo Lindroos, 62, siirtyy uuteen perustettavaan asiantuntija-kirjeenvaihtajan tehtävään.

Lisätiedot
Atte Jääskeläinen, johtaja, vastaava päätoimittaja, Yle Uutis- ja ajankohtaistoiminta.
puh. 09 1480 4903