Hyppää pääsisältöön

Hologrammipopparit yleistyvät – esityksiä haudan takaa ja toiselta planeetalta

Lady Gaga ja Pharrell Williams ovat innostuneet hologrammipopparista. Pian animaatiokeikkoja saadaan myös Suomeen.

Hatsune Miku, virtuaalipoppari Japanista.

Englantilais-tanskalais-suomalainen animaatiobändi Bailaa Studio Killersin tahtiin – voita liput kesäfestareille kesällä 5. heinäkuuta Ruisrockissa ja Ilosaarirockissa. Vielä ei tiedetä, nähdäänkö lavalla hologrammeja vai ihmismuusikoita. Myös muualla maailmassa on nähty animaatiokeikkoja.

Animaatiopoppari suoraan Lady Gagan planeetalta

Lady Gaga on pestannut animaatiohahmon lämmittelemään ArtRave: The Artpop Ball -kiertueelleen. Lihattomat virtuaalipopparit villitsevät Japanissa \u0009 , jonka lauluääni on luotu Vocaloid-nimisellä äänisyntetisaattorilla. Lady Gaga hehkuttaa Facebook-tilillään lämppärinsä nopeaa vaatteidenvaihtoa.

Hatsune Miku on inspiroinut myös tuottajaguru Pharrell Williamsia, joka työsti artistin kappaleesta oman versionsa. Kappale Last Night, Good Night (Re:Dialed) - Pharrell Williams Remix on tehty surrealistiseen elokuvaan Jelly Fisheyes.

Esityksiä haudan takaa

Billboard Music Awardsien lavalla nähtiin toukokuussa Maineikkaan musiikkigaalan suurin tähti oli Michael Jacksonin hologrammi \u0009 . Jackson esitti gaalassa kappaleen Slave to the Rhythm. Biisi löytyy Jacksonin uudelta Xscape-albumilta, joka koostuu artistin ennejulkaisemattomista kappaleista.

Jackson ei ole ensimmäinen menehtynyt artisti, joka on tehnyt paluun lavalle hologrammina. Räppäri Tupac Shakur vieraili hologrammina Snoop Doggin esityksessä Coachella-festivaaleilla vuonna 2012.

Kanadalainen laulajadiiva Celine Dion puolestaan duetoi Elviksen kanssa American Idol -sarjassa vuonna jo 2007.

Kuuluisuudet piilottelevat lavan takana

Feel Good Inc. -hitistä tunnettu bändi Gorillaz on ensimmäisiä tunnettuja animaatiobändejä. Yhtye on esiintynyt hologrammeina ja ihmiskehoissa. Animaatiohahmot 2D, Murdoc Niccals, Noodle ja Russle Hobbs esiintyivät heijastettuina yhtyeen ensimmäisillä livekeikoilla. Bändin todelliset jäsenet soittivat keikat piilossa lavan takana.

Blur-yhtyeen Damon Albarnin ja sarjakuvataiteilija Jamie Hewlettin luoma Gorillaz on myöhemmin soittanut livenä myös ilman hologrammeja.

Studio Killers ei ole virallisesti vahvistanut huhuja, joiden mukaan yhtyeen keulahahmon Chubby Cherryn äänen takana olisi Teemu Brunila.

Bailaa Studio Killersin tahtiin – voita liput kesäfestareille

Lue myös:

Maineikkaan musiikkigaalan suurin tähti oli Michael Jacksonin hologrammi

Lihattomat virtuaalipopparit villitsevät Japanissa

Bailaa Studio Killersin tahtiin – voita liput kesäfestareille

Lähteet: Pitchfork, Lady Gaga Facebook, westfesttv