Hyppää pääsisältöön

Jaska Mäkynen: Sadun tango

Tangokuninkaaksi vuonna 1991 kruunattu Jaska Mäkynen esiintyi Kansanhuvit-ohjelmassa ja tulkitsi kappaleen Sadun tango.

Jaska Mäkynen tavoitteli tangon kuninkuutta jo 80-luvulla ja vuosina 1985 ja 1987 voitto oli jo lähellä, kun hänet valittiin tangoprinssiksi.

Laulajan työ ei helposti lyönyt leiville ja välillä Mäkynen teki muita töitä. 80-luvulla keikkaillessa hän toimi ompelukoneiden kiertävänä myyjänä, sillä se sopi hyvin reissaamisen oheen.

Tangon kirkkain kruunu tuli vuonna 1991 ja sitä seurasi kultaa myynyt levy. Vuonna 1998 Mäkynen perusti Nelostie-yhtyeen, jonka kanssa hän on keikkaillut vielä 2010-luvullakin.

Esityksen päätteeksi Mäkystä haastatellaan tangolaulajana olemisesta Suomessa. Moni tangokuninkaaksi valittu on vaihtanut pian voiton jälkeen tangon iskelmään. Mäkynen on sen sijaan pysytellyt tangomusiikissa ja kertoo rakastavansa sitä. Vanhojen kappaleiden tilalle hän tosin kaipailee myös uusia tangoja, kuten hänen esittämänsä ja levyttämänsä suosittu Sadun tango.

Sadun tango -kappaleen on säveltänyt Markku Anttila ja sanoittanut Turkka Mali.

Kommentit
 • ”Nyt sattu muuten Juhaa leukaan” – Kummelin Koistisen kootut kikkailut

  Legendaarinen ja hyväleukainen hätähousu vauhdissa.

  Juha Koistinen jos kuka on syntynyt muurahaisia housuissaan. Mies käyttää käytännössä kaiken vapaa-aikansakin holtittomaan kikkailuun ja heilumiseen. Maskuliinisella leukaluustolla varustettu veikkonen pitää kuitenkin koheltamisellaan työpaikkansa ilmapiirin keveänä. Timo Kahilaisen esittämän Koistisen kikkoja nähtiin Kummelissa vuosina 1993 sekä 1994.

 • Formulaliukua ja rokkia – Luisteluleikit Laura Lepistön, Valtter Virtasen ja muiden taitoluistelutähtien opastuksella

  Taitoluistelijat opettavat lapsille luistelua ja leikkejä.

  Miten sopii yhteen pingviinikävely ja luistelu? Taitoluistelijatähdet opettavat lapsille luistelua ja hauskoja leikkejä Pikku Kakkosen ja Suomen Taitoluisteluliiton ohjelmasarjassa vuodelta 2008. Luistimilla voi kokeilla vaikka formulaliukua, kisarokkia, merikotkahyppyjä tai rallijarrutusta. Luisteluoppaina ovat mm. Kiira Korpi, Laura Lepistö, Susanna Pöykiö ja Valtter Virtanen. Katsomisen jälkeen näitä temppuja voi lähteä jäälle testaamaan!

 • "Lennä Nykäsen Matti, lennä" – Sleepy Sleepers livenä Tulilinjalla

  Lahtelainen huumoripumppu provosoi Tampereella 1990.

  Lahtelainen huumorirock-yhtye Sleepy Sleepers esiintyi helmikuusssa 1990 Tampereen Tullikamarilla. Suorana lähetyksenä esitetyn Tulilinja-ohjelman konsertin päätöskappaleena kuultiin oodi maailman parhaalle mäkihyppääjälle: Nykäsen Matille.

 • Matti Nykänen voitti mäkihypyssä kaiken – katso videoita urheilu- ja viihdetähden elämän varrelta

  Mäkihyppylegendan esiintymisiä vuosien varrelta.

  Mäkihyppääjä Matti Nykänen (1963–2019) oli nelinkertainen olympiakultamitalisti ja kuusinkertainen maailmanmestari. Vaikka Nykänen urheilu-uransa jälkeen ajelehti kohusta toiseen alkoholinkäyttönsä ja myrskyisten parisuhteidensa ristiaallokossa, ovat miehen urheilumeriitit kuitenkin vertaansa vailla maailmassa. Artikkeliin on koottu 55-vuotiaana menehtyneen Nykäsen saavutuksia ja esiintymisiä vuosien varrelta.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto