Hyppää pääsisältöön

Poppareiden äänialat järjestykseen – katso yllättävät tulokset

Concert Hotels -sivusto laski, kuinka korkealle laulajien äänialat yltävät. Justin Bieberin ja Alicia Keysin sijoitukset taulukossa yllättävät.

Justin Bieber ja Lady Gaga // Kuva: Tomi Mikola /

Concert Hotels -sivusto on tehnyt taulukon maailman suosituimpien laulajien äänialoista. Taulukkoon merkittiin laulajien korkeimmalle ja matalimmalle yltävät levylle nauhoitetut suoritukset.

Yllättävät ääripäät

Guns N' Roses yhtyeen Axl Rosella on taulukon mukaan laulajista laajin rekisteri. Rosen lisäksi Mariah Careyllä, Princellä, Steven Tylerilla ja James Brownilla on huikean laaja ääniala. Yllättäen rnb-laulaja Alicia Keys sijoittuu äänialan laajuudessa kaavion alapäähän. Esimerkiksi poppari Christina Aguileran rekisteri on lähes kaksinkertainen Keysiin verrattuna.

Taulukon mukaan poppareista Taylor Swift, Sam Cooke ja Justin Bieber laulavat pienimmällä rekisterillä. Laskelmia ei voi kuitenkaan yhdistää suoraan laulutaitoihin. Toiset popparit tuuttaavat kovaa ja korkealta, mutta kaikki eivät tyylillisistä syistä revittele nauhoituksillaan ääripäästä toiseen.

Äänitalataulukko // Kuva: Concert Hotels

Kimeimmät kultakurkut

Mariah Carey päästää taulukon mukaan korkeimman levytetyn popäänen kappaleella Emotions. Kakkosena on Christina Aguileran kiekaisu kappaleella The Christmas Song. Careyn korkea juoksutus kuuluu kappaleen loppupäässä.

Mariah Carey tunnetaan melismaattisesta laulutyylistään, jossa yhdellä tavulla lauletaan useampi eri sävel.

Korkein miesääni kuuluu Princelle. Artisti yltää kappaleellaan Bold reippaasti naispoppareita Kelly Clarksonia, Beyoncéa ja Lady Gagaa korkeammalle. Taulukkoon otettiin mukaan kuitenkin ainoastaan levytetyt äänet. Livetilanteissa esimerkiksi Lady Gagan ja Queen-yhtyeen Freddie Mercuryn on kuultu revittelevän levytettyjä versioita korkeampia ääniä.

Mercury leikittelemässä ääniharjoituksilla yleisön kanssa.

Matalimmat (mies)äänet

Jazzlaulaja Nina Simonen ääni on yhtä matala kuin monen popkentän miehen. Kappaleella Ne Me Quitte Pas Simone laulaa äänen, joka on rekisterin alareuna myös Chuck Berrylle, Mick Jaggerille ja Elton Johnille. Axel Rosen ääni putoaa kappaleessa There Was a Time Rosen miehistä matalimpaan ääneen.

Mick Jagger esittelee äänialansa alapäätä kappaleella Love is Strong.

Katso koko interaktiivinen taulukko Concert Hotels -sivustolta.**

Puuttuuko listauksesta oman suosikkisi vielä korkeampi tai matalampi nauhoitus? Kommentoi alle.**

Lähteet: Concert Hotels, Youtube