Hyppää pääsisältöön

Heidi Pakarinen: Näiden tähtien alla

Vuoden 2013 tangomarkkinoilla valittiin neljän vuoden tauon jälkeen kaksi kuninkaallista yhden sijasta. Tangokuningattareksi kruunattiin Heidi Pakarinen.

Pakarinen oli päässyt tangomarkkinoiden finaaleihin asti jo kahtena aiempana vuonna ja kolmannella kerralla tuli hartaasti toivottu voitto. Kuninkaaksi kruunattiin Kyösti Mäkimattila ja yhteiset keikat ovat olleet suosittuja ympäri Suomen tanssilavojen.

Pakarinen on laulanut jo teini-iästä asti ja kutsuu suhdettaan tangoon tangorakkaudeksi. Haastatteluissa hän on usein puhunut myös rakkauden merkityksestä ja sanonut haluavansa välittää ihmisille iloa ja läsnäoloa.

Pakarinen ei ole perheensä ainoa tangokuninkaallinen, sillä hän on naimisissa vuoden 1992 tangokuninkaan Mika Pohjosen kanssa.

Perinteisten tangojen lisäksi Pakariselle valikoitui finaaliin esitettäväksi tangoksi sovitettu Uniklubin kappale Näiden tähtien alla.

(Kappaleen sävellys: Jussi Kyykkänen, Jari Latomaa, sanoitus: Jussi Kyykkänen)

Kommentit
 • Chilestä tuli sydämenasia Tapani Brotherukselle ja Harald Edelstamille – näin diplomaatit itse kertovat vaiheistaan

  Brotherus ja Edelstam auttoivat tuhansia pakolaisia Chilestä

  Vallankaappauksesta alkanut terrori mullisti chileläisten elämän vuonna 1973. Poikkeuksellinen tilanne vaati poikkeuksellisia toimia myös auttamishaluisilta diplomaateilta. Heistä ruotsalaisella Harald Edelstamilla ja suomalaisella Tapani Brotheruksella oli ratkaiseva rooli tuhansien maasta henkensä edestä pois paenneiden chileläisten kohtaloissa. Tässä artikkelissa he kertovat itse, miten tilanteen kokivat.

 • Suomalaistoimittajat tallensivat Chilen sosialistisen unelman ennen vallankaappausta

  Tältä näytti Allenden Chile suomalaissilmin 1971–1973

  1970-luvun alussa maailma käänsi katseensa Chileen, missä vahvasti oikeistoon ja vasemmistoon jakautunut kansa valitsi itselleen vapaissa vaaleissa sosialistisen presidentin. Myös Suomesta matkusti toimittajia paikan päälle katsomaan, millaista elämä presidentti Allenden Chilessä oli. He näkivät, millaisia saavutuksia ja ongelmia uusi hallinto oli tuonut mukanaan. Tuloksena oli ainutlaatuista kuva- ja äänimateriaalia, josta myöhäisin on tallennettu vain muutamaa kuukautta ennen sotilasvallankaappausta.

 • Chilen vallankaappaus ja sen seuraukset järkyttivät suomalaisia syyskuussa 1973

  Presidentti Allende syöstiin vallasta 11.9.1973

  Liki kolme vuotta kestänyt presidentti Allenden hallinto tuli tiensä päähän 11. syyskuuta 1973, jolloin armeija kaappasi maassa vallan kenraali Pinochetin johdolla. Yhdysvaltain tukema kaappaus oli lyhyt ja väkivaltainen, ja ajoi Allenden tekemään itsemurhan heti kaappauspäivänä. Santiago de Chilen tapahtumia seurattiin tiiviisti myös Suomessa.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto