Hyppää pääsisältöön

Simpsonit-sarjan roolittaja: Juhani Tammisen ääni kuuluu Moen baariin

Simpsonit-sarjan lopputeksteistä tuttua Bonita Pietilaa pyydettiin keksimään roolit muutamalle kuuluisalle suomalaiselle pelkän äänen perusteella.

Simpsonit

Suomalaissukuisen Bonita Pietilan nimi on todennäköisesti tuttu kaikille Simpsonit-sarjaa seuranneille. Hänen nimensä on näkynyt sarjan lopputeksteissä siitä asti, kun Simpsoneita on tv:ssä lähetetty. Pietilan nimi on tekijätiedoissa, koska hän roolitti ääninäyttelijät muun muassa Bartin ja Homerin rooleihin.

Ylen Aamu-tv:n Tähtihetki-elokuvaosiossa Pietilaa pyydettiin keksimään suomalaisille julkisuuden henkilöille roolit Simpsonit-sarjaan. Tuottaja ja roolittaja keksi roolit muun muassa Sauli Niinistölle, Jenni Haukiolle, Juhani Tammiselle ja Paula Koivuniemelle. Esimerkiksi Tammisen äänestä hänelle tulee mieleen paikka, jossa Homer käy välillä purkamassa huoliaan.

- Hän voisi olla yksi Moen baarin vakioasiakkaista. Hänen puheensa ei ole yhtä selkeää kuin kahden aiemmin, joita kuulin. Hän voisi olla yksi juopuneista baaritiskiin nojailijoista, Pietila sanoo Aamu-tv:lle.

Katso videolta, minkälaiset roolit muille annetaan.

Pietila on palkittu juuri Vuoden ulkosuomalaiseksi.

Lähteet: Aamu-tv