Hyppää pääsisältöön

Suomalaisbändi Santa Cruzin jenkkipromoottori: Ennenkuulumattoman kova kiinnostus

Suomalaisbändi Santa Cruz kertoo avoimesti, että sen päätavoite on breikata Jenkeissä. Yhtye on valmis tekemään mitä tahansa toteuttaakseen unelmansa.

Santa Cruz

Helsinkiläisyhtye Santa Cruzin nokkamiehet Archie ja Johnny esiintyivät pari viikkoa sitten akustisesti showcase-tapahtumassa levy-yhtiö Universalin tiloissa korkean talon kattohuoneistossa Fifth Avenuella New Yorkissa. Tilaisuudessa esiteltiin suomalaisyhtye amerikkalaiselle rockmedialle ja muille musiikkivaikuttajille.

- Meidät otettiin helvetin hyvin vastaan. Se oli aivan älytön tilaisuus. We Are The Ones To Fall -sinkku julkaistiin Yhdysvalloissa. Soitimme sen tiimoilta akustisen keikan, ja tapahtumassa näytettiin myös meidän musavideo. Koko levy-yhtiön tiimi oli meistä tosi innoissaan, laulaja-kitaristi Archie kertoo YleX:lle.

Santa Cruz Metal Injectionin haastattelussa New Yorkissa.

Myös media kiinnostui suomalaisbändistä ja Santa Cruzista kohistiin useammassakin jenkkijulkaisussa.

- Meidän jenkkipromoottori Jon Freeman sanoi, että oli ennenkuulumattoman kova kiinnostus siihen nähden, että kyseessä oli vasta meidän ensimmäinen singlejulkaisu Amerikassa. Teimme nettihaastattelujen lisäksi kaksi radiohaastattelua, joissa soitimme akustisesti kappaleet We Are The Ones To Fall ja Wasted n Wounded.

Jälkimmäinen on yhtyeen seuraava sinkku, joka julkaistaan loppukesällä niin Suomessa kuin Yhdysvalloissa.

- Seuraavalla singlejulkaisulla haemme radiosoittoa Jenkeissä ja ensi vuonna tulee uusi levy. Sitten olisi tarkoitus lähteä isolle rundille Yhdysvaltoihin. Tuon tiimin avulla se on mahdollista. Meillä on jo agentti Jenkeissä, mutta haemme vielä manageria. Meillä on neuvottelut kesken parin eri managerin kanssa. Levy-yhtiö ja promootioihmiset löytyvät jo, Artchie luettelee.

Jenkkihymy ja viinanhuuruiset rokkibileet pysyvät edelleen rokkarin mielessä Helsingin katuja kulkiessakin.

- Tulin vappuna takaisin ja kävelin kauheassa darrassa Kaivopuiston läpi. Silloin ajattelin vaan, että elämä on helvetin siistiä. Ei mua harmittanut tulla takaisin. Kyllä mä tykkään Helsingistäkin, mutta odotan innolla matkaa takaisin. Siellä oli helvetin railakas meininki koko viikon. Nykissä todellakin osattiin järjestää bileitä, rokkari kertoo.

Bändin päätavoite on breikata Jenkeissä

Nuori ja nälkäinen Santa Cruz pitää Amerikan valloitusta vaatimattomasti päätavoitteenaan.

- Jos Yhdysvalloissa breikkaa, niin se vaikuttaa koko maailmaan. Se on tärkein markkina ja meille ykkösjuttu.

Yhtye on varautunut istumaan uuvuttavia matkoja keikkabussissa, sillä Yhdysvalloissa välimatkat ovat todella pitkiä.

- Emme hajoa keikkabussiin. Jos alkaa vituttamaan, niin korkki vaan auki. Keikkabussissa on todellakin jatkuvat bileet ja vedämme täysiä koko ajan.

Tuleva kesä on kakkosalbumiaan äänittävälle Santa Cruzille kiireinen, sillä yhtye esiintyy useilla maamme suurimmilla festareilla.

- Kitara on vienyt minut hienoihin paikkoihin. Odotan elämäni siisteintä kesää. Meillä on niin hienoja keikkoja tulossa muun muassa Ruisrockissa ja Ilosaarirockissa. Juuri nyt aurinko paistaa mun selkään ja on tosi euforinen olo, Archie päättää.

Näin Santa Cruz noteerattiin jenkkimedioissa:

SANTA CRUZ 3 Song Acoustic Set

Best Young Finnish Hair Metal Band of the Day: Santa Cruz

Santa Cruz, 'We Are the Ones to Fall' – Video Premiere

SANTA CRUZ PERFORM EXCLUSIVE ACOUSTIC SET IN NYC AT SPINEFARM RECORDS

Katso Santa Cruzin We Are The Ones To Fall -musavideo alta.

Lue myös: Kuka on kuumin rokkari? Äänestä

Lähteet: YleX