Hyppää pääsisältöön

Suursodan päiväkirjat

Marina Jurlova (sarjan Suursodan päiväkirjat henkilöitä)
Marina Jurlova, kasakkaupseerin tytär ja itsekin sotilas Marina Jurlova (sarjan Suursodan päiväkirjat henkilöitä) suursodan päiväkirjat

Kahdeksanosainen draamadokumenttisarja Suursodan päiväkirjat kertoo ensimmäisestä maailmansodasta neljäntoista ihmisen näkökulmasta.

Pääosassa eivät ole kenraalit ja valtionpäämiehet. Sarjan päähenkilöitä ovat juoksuhautojen liejussa rypevät sotilaat, miestensä puolesta tehtaissa raatavat naiset, lapset joille sota on sekä painajainen että jännittävä seikkailu, sairaanhoitajat joilta sota riistää kaikki illuusiot ja uskon ihmiseen.

Kaikki nämä ihmiset ovat jo kuolleet, mutta heidän päiväkirjansa ovat jääneet jäljelle. Sarjan kirjoittajat lukivat huolellisesti yli tuhat päiväkirjaa ja kirjekokoelmaa ja valitsivat neljätoista päähenkilöä eri maista. Heidän kokemuksiaan dramatisoitiin näyttelijöiden avulla kohtauksiksi, joiden kautta kerrotaan neljän vuoden tapahtumista.

Sarjan omat verkkosivut (saksaksi)

  • Suursodan päiväkirjat (14–Tagebücher des ersten Weltkriegs, Saksa/Ranska/Kanada 2014) Tuotanto Arte
Kommentit

Yle Teema

Teema Twitterissä ja Facebookissa